Nieuws
Euro-Toques is een actieve vereniging. Graag houden wij u via deze weg op de hoogte van bijeenkomsten, restaurantbezoeken, ambassadeurs, wedstrijden, nieuwe leden, opkomende talenten en prijzen.
Inschrijving wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2023 geopend!
De 22ste editie van de wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs gaat van start. Ben jij hét horecatalent van Nederland op het gebied van gastheerschap? Zit het gastronomisch in de watten…
lees verder ›
14 maart 2023/door Yolande Vesters
Euro-Toques Nederland gaat samen met The Cookware Company de strijd aan tegen PFAS.
PFAS zijn chemische stoffen die door de mens gemaakt zijn. Zij komen van nature niet in het milieu voor. PFAS kunnen een negatief effect hebben op milieu en gezondheid. PFAS hebben handige eigenschappen:…
lees verder ›
14 maart 2023/door Yolande Vesters
Welkom bij Brasserie Monsees Hilversum: de droom van Sander en Loes
Een te gekke, mooie brasserie te beginnen waar mooi, puur gekookt wordt, de lekkerste wijnen worden geserveerd en de gast een hele mooie culinaire ervaring beleeft.
lees verder ›
3 maart 2023/door Yolande Vesters
Italiaanse sterrenchef Simone Nardoni (Essenza Italië) kookt in restaurant Aroma Vaassen.
Het in het Gelderse Vaassen gevestigde Italiaanse fine-diningrestaurant Aroma krijgt eind maart een beroemde Italiaanse gastchef in huis. Aroma’s eigen veelgeprezen chef Pasquale Carfora vroeg de bevriende…
lees verder ›
25 februari 2023/door Yolande Vesters
Restaurant Mei Wah Eindhoven gooit het roer om.
Mei Wah Eindhoven met chef Taks Yuen en gastvrouw Anouk Yuen focust op Contemporary Chinese Cuisine.
Restaurant Mei Wah gooit het roer om en gaat zich volledig richten op high end Contemporary Chinese…
Restaurant Mei Wah gooit het roer om en gaat zich volledig richten op high end Contemporary Chinese…
lees verder ›
21 februari 2023/door Yolande Vesters
De Missie van Chef Willem Nijland.
Chef Willem Nijland van restaurant Het Vestion ( Vivium Zorginstelling) in Naarderheem is al sinds jaar en dag actief betrokken bij Euro-Toques Nederland. Zijn missie is "Gezonde voeding / gezondheid" binnen de zorg te bewerkstelligen. Duurzame voeding, gezond en verantwoord, uit de regio ( Nederland) en met de seizoenen. Als voorbeeld noemt hij een actueel project i.s.m. diëtist en specialist ouderen geneeskunde m.b.t. eiwit inname. Zijn voorstel: begin de dag goed met kwark-noten-appel en fruit in plaats van het innemen van flesjes met kunstmatige toevoegingen: natuurlijk, gezond en no waste!!
lees verder ›
16 februari 2023/door Yolande Vesters
61.578.962 Liter schoon en veilig drinkwater van EcoTapwater voor Kenia.
Als klant van EcoTapwater zorg je niet alleen voor gezond en CO2-neutraal drinkwater voor je gasten en medewerkers. Je zorgt óók voor schoon drinkwater voor weesmeisjes in Kenia! En het kost je geen…
lees verder ›
11 februari 2023/door Yolande Vesters
Bourgondisch genieten bij restaurant Mej. Janssen Arnhem.
Als je niet bekend bent, is het even zoeken naar bourgondisch restaurant Mej. Janssen in de Arnhemse binnenstad aan de Korenmarkt. Hier begon Tim Vulperhorst ruim 8 jaar geleden zijn culinaire droom. Het…
lees verder ›


Meld je nu aan voor deelname aan de Euro-Toques Nederland Cookware Company Restaurantprijs 2023.
De Euro-Toques Nederland Cookware Company Restaurantprijs is uitgeschreven voor Euro-Toques Chefs die onze kernwaarden: (H)eerlijke ingrediënten en gerechten van natuurzuivere producten - met de seizoenen…
lees verder ›
6 februari 2023/door Yolande Vesters
Pure en verfijnde smaken bij Restaurant Het Sluishuys Nijkerk.
Chef patron Erik Hendriksen van het nieuwe restaurant Het Sluishuys in Nijkerk heeft inmiddels een mooie staat van dienst van 30 jaar opgebouwd. Eerder kwamen we hem tegen als chef-kok bij restaurants…
lees verder ›
4 februari 2023/door Yolande Vesters
PALUX, slimme keukenoplossingen made in Germany sinds 1929.
Https://www.palux.nl
Sinds 1929 ontwikkelen wij innovatieve productoplossingen. We maken en plannen samen met onze partners in binnen en buitenland alomvattende…
Sinds 1929 ontwikkelen wij innovatieve productoplossingen. We maken en plannen samen met onze partners in binnen en buitenland alomvattende…
lees verder ›
3 februari 2023/door Yolande Vesters
Oproep aan de Euro-Toques Chefs voor deelname aan evenement “Kok in de klas”.
Al sinds jaar en dag zijn de Euro-Toques chefs internationaal betrokken bij de projecten “Smaaklessen” en “Kok in de Klas” in het Basisonderwijs. De grondlegger van Euro-Toques Internationaal chef…
lees verder ›
31 januari 2023/door Yolande Vesters
Euro-Toques Nederland gaat de samenwerking aan met PALUX, Keukens Met Visie.
17 Januari j.l. is Euro-Toques Nederland een nieuw samenwerkingsverband aangegaan met PALUX, Keukens Met Visie. Palux verzorgt slimme keukenoplossingen voor meer ruimte, meer vrijheid en meer passie. Made…
lees verder ›
22 januari 2023/door Yolande Vesters
Restaurant Morille met chef Dennis Willems winnaar Euro-Toques Nederland Cookware Company Restaurantprijs 2022!
We zijn in Zeeland op het eiland Walcheren. Aan de rand van Koudekerke, een kwartiertje fietsen van het Noordzeestrand, bezoeken wij restaurant Morille van chef eigenaar Dennis Willems. Na vele omzwervingen…
lees verder ›
8 januari 2023/door Yolande Vesters
Hans van Triest
Bij Kasteel Kerckebosch wordt uitsluitend gewerkt met pure (h)eerlijke producten van uitmuntende kwaliteit, veelal uit de streek en met de seizoenen. In de vorm van bestuurslid deelt Hans zijn kennis en ervaring graag met de leden van Euro-Toques Nederland.
lees verder ›
7 januari 2023/door Restaurants van Webtail
Verrassend Culinair Avontuur bij het IJssel Restaurant Deventer.
Deze week zijn we aangenaam culinair verrast tijdens ons bezoek aan IJssel Restaurant, onderdeel van het Pillows Luxury Boutique Hotel Aan De IJssel in Deventer. Dit 19e -eeuwse monumentale hotel en restaurant…
lees verder ›
30 december 2022/door Yolande Vesters
“Chefwaardig” dineren bij restaurant Sjef’s Table in Rijen.
Bij aankomst in Rijen vroegen wij ons af of we wel op het goede adres waren aangekomen. We passeren een dönerzaak, een Chinees restaurant, een sushi-zaak, een afhaalpizzeria. Uiteindelijk vinden we tussen…
lees verder ›
30 december 2022/door Yolande Vesters
Restaurant Van Dijk En De Boer Nijmegen sluit zijn deuren.
2e Kerstdag a.s. sluiten chef eigenaar Dennis van Dijk en zijn vrouw Dimphke De Boer de deuren van hun restaurant. Dennis vertelt: "Ons restaurant drijft vanaf de eerste seconde op passie, vreugde en…
lees verder ›
23 december 2022/door Yolande Vesters
Afscheid Rob Franken, secretaris Euro-Toques Nederland.
Rob Franken heeft aangegeven per 31 december 2022 van zijn welverdiende pensioen te willen gaan genieten en afscheid te nemen van zijn functie binnen het bestuur van Euro-Toques Nederland. Horeca is…
lees verder ›
23 december 2022/door Yolande Vesters
Restaurant de Limus in Nijmegen van chef Manuel Jansen sluit zijn deuren.
Restaurant De Limus in Nijmegen van chef Manuel Jansen is verkocht en sluit zijn deuren per 1 februari 2023.
Manuel Vertelt: "Vol trots en tevredenheid kijken wij terug op de afgelopen jaren met De Limus.…
Manuel Vertelt: "Vol trots en tevredenheid kijken wij terug op de afgelopen jaren met De Limus.…
lees verder ›
22 december 2022/door Yolande Vesters