Restaurant De Mandemaaker ontvangt Cookware Company Restaurantprijs.

Deze week kregen Chef Sander De Vette en eigenaar Bert van Eijden van restaurant De Mandemaaker Bunschoten Spakenburg de tweede prijs van de Euro-Toques Nederland Cookware Company Restaurantprijs 2023  uitgereikt door Kees Spaan van Cookware Company en voorzitter Yolande Vesters. Deze wedstrijd werd onlangs gestreden tijdens de 2023-editie van Gastvrij Rotterdam. De prijs van maar liefst E.7.000,- bestond uit Greenpan PFAS vrije potten en pannen en Piet Hein bestek van Royal van Kempen en Begeer. Chef Sander kookt nu niet alleen waanzinnig lekker en gezond maar ook PFAS vrij zonder schadelijke chemische stoffen die slecht zijn voor mens en milieu.

 Gastvrij Rotterdam 2023.

 In totaal gingen daar vijf Euro-Toques Nederland chefs en hun team de strijd met elkaar aan. Deze Restaurantprijs is door Euro-Toques Nederland in samenwerking met The Cookware Company in het leven geroepen voor restaurants die de kernwaarden van Euro-Toques onderschrijven en uitdragen. Opdracht was het bereiden van een drie gangen menu met eigen duurzame seizoens- en streekproducten. Omdat Euro-Toques een restaurantvereniging is, zijn daarbij Hospitality en wijn-spijs combinaties van even groot belang. Daarom werden er ook bijpassende dranken geschonken die toegelicht werden door eigen maître.

Het oordeel van de vakjury.

De vakjury ,waarin winnaar 2022 Dennis Willems plaatsnam, beoordeelde de verschillende gerechten van de chefs op texture, smaak, compositie, cuisson, creativiteit en verantwoording van de chef. Ook drank-spijs combinatie en presentatie waren van groot belang. Chef Sander en sous-chef Mathijs kregen onder toeziend oog van eigenaar Bert van Eijden uit handen van Kees Spaan (die The Cookware Company vertegenwoordigde) een cheque van maar liefst 7.000 Euro aan Pfas vrije Greenpan potten en pannen en Piet Hein bestek van Royal Van Kempen en Begeer.

(H)EERLIJK ETEN & SPAKENBURGSE GASTVRIJHEID

Restaurant De Mandemaaker ligt in het hart van Nederland: in het centrum van Spakenburg, vlakbij de oude vissershaven en de authentieke scheepshelling. De Michelin Guide is lovend over De Mandemaaker: “De Mandemaaker speelt heel wat troeven uit. Denk aan het terras aan de binnenhaven, de fleurige aanwezigheid van bloemen, de fraaie associatie van hip en warm, de kamers rechtover, … Leuk! Uitstekende seizoengebonden producten, met een voorkeur voor vis, komen hier mooi tot hun recht in eigentijdse creaties als gepekelde makreel met krokante asperge en crème van limoenblad. Ook liefhebbers van klassiekers als gebakken tong worden op hun wenken bediend, en dat met gepaste generositeit.”

The Cookware Company

Is het moederbedrijf bekend van o.a. het potten- en pannenmerk GreenPan. Met Greenpan bindt het reeds jaren de strijd aan met PFAS. GreenPan is een pionier als het gaat over PFAS vrij kookgerief. Deze pan met een speciale keramische laag werd ontwikkeld door de Belgische vrienden Jan Helskens en Wim de Veirman. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een wereldspeler met vele internationaal befaamde merken en een kwaliteitsassortiment van uiterst betaalbaar tot exclusief.