Bestuur Euro-Toques Nederland

Maak kennis met het bestuur van Euro-Toques Nederland.

Yolande Vesters

Yolande Vesters

Voorzitter. Yolande heeft een grote passie voor Horeca. Ruim 40 jaar (sterren)restaurantbezoek in binnen- en buitenland en sinds 10 jaar Chef Patron Restaurant ’t Molenhuys Rijkevoort. In 2014 als finalist van de RieslingWeeks ( Wines of Germany) op het podium van de Amsterdam Arena. Gevolgd door opname in de Gault & Millau gids ( 13 punten) de Lekker 500, Grootspraak ( maar liefst 5 druiventrosjes) . In 2019 werd ’t Molenhuys door Proefschrift Restaurants van Jan van Lissum gekozen tot beste Prijs Plezier Restaurant van het jaar. In de culinaire rubriek Lekker van De Gelderlander (DMG Groep) scoorde ’t Molenhuys een 9 en ook Pieter Nijdam ( De Telegraaf) sprak lovende woorden. Dit alles als autodidact met een grote liefde voor het vak, want oorspronkelijk had zij 15 jaar eigen praktijken als logopediste en was zij 15 jaar directeur van een eigen meubelbedrijf. Begrippen als communicatie, organisatie en bestuurlijke vaardigheden zijn haar op het lijf geschreven. Yolande gaat per 1 januari 2022 vol vertrouwen de functie van voorzitter Euro-Toques Nederland aan met als doel de vereniging ( en het logo) zichtbaar te maken voor de gast en te werken aan een hechte vereniging van restaurateurs die allen De Euro-Toques Code van Eer aanhangen.
3 november 2022/door Restaurants van Webtail
Jos van Grunsven

Jos van Grunsven

Jos van Grunsven, vice-voorzitter.
Jos is een veelzijdige chef die veel ervaring heeft in de restaurantkeuken en banqueting. Daarnaast geeft hij zijn uitgebreide ervaringen graag door aan de enthousiaste nieuwe generatie. Het ambachtelijke werk in de keuken is voor hem het credo als Euro - Toques lid. Als fervent voorstander van de regionale keuken ondersteunt hij kleine producenten in de regio en de duurzame agrarische sector.
3 oktober 2022/door Restaurants van Webtail
Ron Coppens

Rob Coppens

Rob Coppens, penningmeester. Rob is fiscaal jurist en sinds zijn studie geïnteresseerd in alles wat met koken te maken heeft. Tijdens zijn studie kookte hij al graag voor het studentenhuis, nadien is hij steeds lid geweest van een kookclub. De interesse in het culinaire en zijn financiële achtergrond maken hem tot de ideale penningmeester voor Euro-Toques Nederland. Deze taak vervult Rob dan ook al sinds 2016.
3 september 2022/door Restaurants van Webtail
Ron Franken

Rob Franken

Secretaris Euro-Toques. Horeca is hem op het lijf geschreven! Sinds 1968 werkzaam in de horeca, van strandtent tot sterrenzaak. 13 Jaar eigen restaurant Chez-An in Noordwijk. Daar heb ik veel ervaring in de keuken opgedaan en met als hobby lekker eten & koken, ben ik doorgegaan als kok. Vanaf 2006 heb ik het exclusieve cateringbedrijf “Chez-Anders, Gastheer op locatie. Sinds 2001 ben ik bedrijfslid van Euro-Toques Nederland (later persoonlijk lid )en sinds 2003 secretaris van de club. Rob verzorgt voor Euro-Toques Nederland de vakbeurs Gastvrij Rotterdam, een fijne locatie om onze kook-wedstrijden van Euro-Toques Nederland, al dan niet in samenwerking met anderen, te houden en elkaar weer eens te zien!
3 augustus 2022/door Restaurants van Webtail
Jozua Haring

Jozua Jaring nieuw bestuurslid Euro-Toques Nederland.

Patron Cuisinier Jozua Jaring is Chef-kok en eigenaar van restaurant Ratatouille Food & Wine* Haarlem. Voorheen werkte hij onder andere bij de restaurants De Hoop op d’Swarte Walvis in Zaandam, Vis & Ko in Haarlem en Chapeau!** in Bloemendaal. In september 2013 startte hij Ratatouille Food & Wine. Het restaurant is – evenals  Ratatouille – een mix van de Franse keuken in de realiteit van vandaag met uitmuntende prijs-kwaliteitverhouding in een unieke monumentale locatie aan Het Spaarne.
12 juli 2022/door Yolande Vesters

Hans van Triest nieuw bestuurslid Euro-Toques Nederland.

Patron Cuisinier Hans van Triest loopt al wat jaartjes mee in de horeca. Met grote leermeesters als Cas Spijkers, Lucas Rive, Herman den Blijker en Andre van Doorn heeft hij zich oorspronkelijk klassiek ontwikkeld. Na diverse buitenlandse ervaringen, met als klap op de vuurpijl uitgeroepen te worden als “Caribbean Chef of the Year” met Paul Bocuse*** als jury voorzitter, keert Hans weer terug naar Nederland. Daar gaat hij aan de slag als Chef de Cuisine bij restaurant Le Canard Sauvage en daarna bij Fifteen Amsterdam, van TV kok Jamie Oliver. Met een rugzak vol mooie en waardevolle ervaringen dient de volgende uitdaging zich aan, de overname van Kasteel Kerckebosch te Zeist. Na jaren fine tunen, verbouwen en investeren is deze, ietwat stoffige en verwaarloosde, “Grande Dame”, weer DE culinaire trekpleister waar iedereen zich welkom voelt! Kasteel Kerckebosch is een prachtig bedrijf geworden met respect voor het verleden, maar het vizier op het heden. Kasteel Kerckebosch is een prachtig bedrijf geworden met respect voor het verleden, maar het vizier op het heden.
12 juni 2022/door Yolande Vesters