Nieuws

Euro-Toques is een actieve vereniging. Graag houden wij u via deze weg op de hoogte van bijeenkomsten, restaurantbezoeken, ambassadeurs, wedstrijden, nieuwe leden, opkomende talenten en prijzen.

INFO Foodlabels sluit zich aan bij Euro-Toques Nederland

History of Paul Robert Duijnstee and Info Foodlabels
Eind 1999 werd ik benaderd om te helpen bij het ontwikkelen van een etiketteringssysteem gebaseerd op de bestaande HACCP regels en
regelgeving.

Als…
lees verder ›
30 december 2024/door Yolande Vesters

Frans Hazen draagt de dagelijkse leiding van Grand Hotel De Draak over aan Imad El Khalfioui

NA 40 JAREN ONDERNEMEN IN HET OUDSTE HOTEL EN DE OUDSTE ONDERNEMING VAN NEDERLAND ( VAN VOOR 1397 ) WAS  HET MOMENT DAAR OM HET “ STOKJE “ OFTEWEL DE DAGELIJKSE LEIDING OVER TE DRAGEN .

DAT IS…
lees verder ›
28 december 2024/door Yolande Vesters

Mooie wedstrijden tijdens EvenTT Culinair WTX Expo Leeuwarden

Wij zien je toch ook 10,11 & 12 februari 2025 ?
Na een onvergetelijke editie van EvenTT Culinair & Horeca EvenTT in 2024, kijken we vol enthousiasme uit naar de editie van 2025! Dit jaar vindt…
lees verder ›
23 december 2024/door Yolande Vesters

Ted Janssen neemt afscheid als Trésorier Euro-Toques International.

Ted trad in 2011 aan als voorzitter van Euro - Toques Nederland en bekleedde deze functie tot en met 2021. Was eerder voorzitter van Les Patrons Cuisiniers. Hij is bedrijfskundige, psycholoog en MSC gecertificeerd.…
lees verder ›
23 december 2024/door Yolande Vesters

Yolande Vesters gekozen tot nieuwe voorzitter Euro-Toques International

Bruxelles, 16-12-2024

Tijdens de Algemene Leden Vergadering van Euro-Toques International 16 december jl. is Yolande Vesters, voorzitter Euro-Toques Nederland, gekozen tot nieuwe voorzitter Euro-Toques…
lees verder ›
18 december 2024/door Yolande Vesters

Restaurant Aroma opnieuw bij top-50 ‘beste Italiaanse restaurants in de wereld

Restaurant Aroma Italian Fine Dining in Vaassen heeft opnieuw een plek veroverd op de prestigieuze ranglijst van '50 Top Italy' voor de 'Migliori Ristoranti italiani nel Mondo' (Beste Italiaanse Restaurants…
lees verder ›
18 december 2024/door Yolande Vesters

Streekvis breidt samenwerking met HANOS uit

Prijsverlaging en de Hollandse beekridder nu leverbaar bij alle vestigingen inclusief Belgie

Inmiddels levert de hanos alweer een half jaar Hollandse beekridder van streekvis.  De samenwerking wordt…
lees verder ›
26 november 2024/door Yolande Vesters
Partner Euro-Toques Nederland

Fredimare sluit zich aan bij Euro-Toques Nederland

Balfegó

In de wereld van gastronomie is er een constante zoektocht naar ingrediënten van de hoogste kwaliteit, en een van de meest begeerde en bewonderde is ongetwijfeld de Spaanse Balfegó tonijn.…
lees verder ›
26 november 2024/door Yolande Vesters

Robuust ! Het eigenzinnige en supergezellige restaurant van de stoere broers Raimon en Peter Ian Pot.

Wat heerlijk is het om binnen te stappen bij het warme restaurant Robuust van de gepassioneerde broers Raimon en Peter Ian Pot aan het mooie kerkpleintje van het historische stadje Vollenhove. Warm, eigentijds…
lees verder ›
15 november 2024/door Yolande Vesters

Fris Gedroogd Fruit sluit zich aan bij Euro-Toques Nederland

We stellen je voor aan Hans Apontoweil met "Fris Gedroogd Fruit" als partner van Euro-Toques Nederland

Geweld Gedroogd Fruit is verrassend
Geweld gedroogd fruit kent een héle andere textuur en…
lees verder ›
14 november 2024/door Yolande Vesters
poterne

Poterne Restaurant in Werelderfgoed de Droogmakerij Beemster.

Op een steenworp ten noorden van Amsterdam ligt zo’n 3,5 meter onder de zeespiegel het Werelderfgoed de Droogmakerij Beemster met o.a. de Hollandse Waterlinie: de Stelling van Amsterdam. In het verleden…
lees verder ›
9 november 2024/door Yolande Vesters
DenC

DenC: “klein huiskamer- restaurant met uniek product”

Verstopt in de Kerkstraat, om de hoek van de Utrechtsestraat, vind je het schattige restaurantje  DenC, geopend vanaf 2013 en vernoemd naar de eigenaren chef-kok Johan Dik en maître vinologe Emmalou…
lees verder ›
9 november 2024/door Yolande Vesters
restaurant johannes, eurotoques nederland

Restaurant Johannes aan de Herengracht 413

Vanaf 2018 is chef-kok Martijn Hendrikse eigenaar van restaurant Johannes  aan de Herengracht 413 in Amsterdam. Hij werkt dan al een jaar in de keuken van Johannes. Daarvoor doet hij werkervaring op bij…
lees verder ›
9 november 2024/door Yolande Vesters
jesse verdonk, eelke mol, de 6 linden, euro-toques nederland

Met de 6 Linden bouwen Jesse en Eelke een eigen paradijs op aarde

Jesse Verdonk en Eelke Mol leren elkaar kennen tijdens hun studie Communicatiewetenschap in Amsterdam. Naast deze studie werken zij allebei veel in de horeca, zowel in de keuken als in de bediening. Jesse…
lees verder ›
8 november 2024/door Yolande Vesters
carfora cavoto

Drietal gepassioneerde Italiaanse Chefs kiezen Amsterdam als startpunt voor een nieuw leven.

Tijdens het culinaire Pizza Fine Dining diner bij restaurant Aroma in Vaassen ontmoeten we een drietal gepassioneerde Italiaanse Euro-Toques chefs en hun partners die ieder in Amsterdam hun culinaire avontuur…
lees verder ›
7 november 2024/door Yolande Vesters
palux innovation award 2024

1e Editie PALUX Innovation Award by Euro-Toques International groot succes.

Tijdens de horecavakbeurs BBB – Folie Culinaire Maastricht werd de 1e editie van de PALUX Innovation Award by Euro-Toques International gestreden. Om aan deze wedstrijd deel te nemen waren maar liefst…
lees verder ›
16 oktober 2024/door Yolande Vesters
bieko rindt, de kleischuur, minder zout meer smaak

Bieko Rindt restaurant De Kleischuur Gouda wint de “Minder Zout, Meer Smaak Award” 2024

Dinsdag 24 september werd tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op het Euro-Toques Kookpodium in Hal 4 gestreden om de “Minder Zout, Meer Smaak Award” 2024 powered by HANOS, Nierstichting Nederland…
lees verder ›
2 oktober 2024/door Yolande Vesters
jordan prince, vhc bv, jonge keukenhelden

Jordan Prince van Restaurant Morille* Koudekerke wint de “Jonge Keukenhelden en Het Glazen Kalf 2024”

Woensdag 25 september werd tijdens de horeca vakbeurs Gastvrij Rotterdam op het Euro-Toques Nederland Kookpodium gestreden om de “Jonge Keukenhelden en Het Glazen Kalf Award 2024”. Op het podium zagen…
lees verder ›
2 oktober 2024/door Yolande Vesters
kasteel bijstervelt, brasserie jacob v, euro-toques nederland

Kasteel Bijstervelt met Brasserie Jacob V Oirschot sluit zich aan.

Welkom in Kasteel Bijstervelt
Kasteel Bijstervelt is het derde kasteel dat zich heeft toegevoegd aan de Lievergoed Collectie. Compagnons Klaas van Leengoed en Niek van Lieverloo hebben Kapel Montfort…
lees verder ›
1 oktober 2024/door Yolande Vesters
maple and more, partners euro-toques nederland

Maple & More van Anita en Rob de Zeeuw sluiten zich aan bij Euro-Toques Nederland

Nadat we wilden emigreren naar Canada en 'landed immigrants' te zijn geweest, besloten we om diverse redenen om toch die stap niet te nemen. Toch wilden we graag met Canada en de mensen daar in contact…
lees verder ›
1 oktober 2024/door Yolande Vesters