Wedstrijden en Beurzen
Euro-Toques Nederland tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam
De wedstrijden van Euro-Toques Nederland tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam behoren al vanaf de 1e editie in 2013 tot de top van de Nederlandse Gastronomie. Met deze wedstrijden bevordert ETN het imago van de Nederlandse Gastronomie, draagt zij de kernwaarden van het koks vak uit en maakt jongeren enthousiast voor het beroep van kok en het gebruiken van kwalitatief hoogwaardige en duurzame ingrediënten. De ETN wedstrijden tijdens Gastvrij Rotterdam zijn het middelpunt van de belangstelling en de winnaars – finalisten ervaren deze positieve aandacht van vak media en bezoekers als een kroon op hun werk.
De hedendaagse gastronomie is constant in beweging en het blijft zaak het ambacht en de kernwaarden steeds aan te passen aan de nieuwste ontwikkelingen en inzichten. Het team van ETN Gastronomie richt zich op de toekomst en ziet een groeiende belangstelling voor de gastronomische keuken met het gebruik van kwalitatief hoogwaardige natuurzuivere ingrediënten , liefst lokaal en steeds de seizoenen volgend. Dit bewustzijn mag niet alleen onder de chef en zijn brigade bestaan: ook de gast zal steeds vaker kiezen voor gezonde kwalitatief hoogstaande voeding.
De wedstrijden van ETN Gastronomie richten zich op behoud van ambacht en gebruik van kwalitatief hoogwaardige natuurzuivere ingrediënten. Duurzaamheid is daarbij het sleutelwoord. Om deze koers te waarborgen is ETN Gastronomie een samenwerking aangegaan met Culinaire Saisonnier, Edwin Loos en SVH Nederland, Ricardo Eshuis. De leden van Euro-Toques, in 1986, opgericht door de Franse sterrenchef Paul Bocuse*** en zijn Belgische vriend en sterrenchef Baron Pierre Romeyer***, staan voor diversiteit en traceerbaarheid van de producten en gevarieerdheid van smaken. Zij zijn zich bewust van onnodige voedselverspilling en zullen daarom duurzaam omgaan met producten en energie wat staat voor maatschappelijk verantwoord ondernemen met respect voor de Europese culinaire traditie.
In het hoofdmenu “ETN Gastronomie” lees je alles over onze spannende wedstrijden tijdens Gastvrij Rotterdam: ETN Gastronomie 2025 – Euro Toques
- ETN Restaurantprijs by Le Nouveau Chef
- ETN Gastvrijheidsprijs
- Saisonniers Internationale Persprijs
- Young Chef Award by VHC BV
- Het Glazen Kalf by VanDrie Group
- Minder Zout, Meer Smaak by HANOS, Nierstichting & ETN
- Commis van het jaar
Euro-Toques Nederland tijdens de vakbeurs Folie Culinaire / BBB MECC Maastricht
Oktober van dit jaar is Euro-Toques Nederland ook weer te vinden tijdens de vakbeurs Folie Culinaire / BBB MECC Maastricht. Naast een geheel nieuwe Euro-Toques Nederland Partner Paviljoen worden ook de volgende nieuwe wedstrijden gestreden.
Lees alles over deze spannende wedstrijden op de website van BBB Maastricht: Gastronomie Battles | BBB Maastricht
- Gulpener Beer & Food Battle
- Saisonniers Internationale Persprijs
- Le Couple d’Or
- Daam Scharloo Gastvrijheids Bokaal
- De Groene Tafel
- The Green Battle
- Euro-Toques International Innovation Award by Palux