Restaurant ’t Ambachthuys ontvangt 3e prijs Cookware Company Restaurantprijs 2023

't ambachthuys, restaurant, klassiek frans, euro-toques, restaurantprijs, cookware compay, pfas vrij

cookware company restaurantprijsDeze week ontving chef patron Dimitri Roedoe van restaurant ’t Ambachthuys Rotterdam Hillegersberg de 3e prijs van de Euro-Toques Nederland Cookware Company Restaurantprijs 2023  uitgereikt door Kees Spaan van Cookware Company en voorzitter Yolande Vesters. Deze wedstrijd werd onlangs gestreden tijdens de 2023-editie van Gastvrij Rotterdam. De prijs E.3.500,- bestond uit Greenpan PFAS vrije potten en pannen en Piet Hein bestek van Royal van Kempen en Begeer. Chef Dimitri kookt nu niet alleen waanzinnig lekker en gezond maar ook PFAS vrij zonder schadelijke chemische stoffen die slecht zijn voor mens en milieu.

 Gastvrij Rotterdam 2023.

cookware company restaurantprijs 2023In totaal gingen tijdens de beurs Gastvrij Rotterdam op het Euro-Toques Nederland wedstrijdpodium vijf Euro-Toques Nederland chefs en hun team de strijd met elkaar aan. Deze Restaurantprijs is door Euro-Toques Nederland in samenwerking met The Cookware Company in het leven geroepen voor restaurants die de kernwaarden van Euro-Toques onderschrijven en uitdragen. Opdracht was het bereiden van een drie gangen menu met eigen duurzame seizoens- en streekproducten. Omdat Euro-Toques een restaurantvereniging is, zijn daarbij Hospitality en wijn-spijs combinaties van even groot belang. Daarom werden er ook bijpassende dranken geschonken die toegelicht werden door eigen maître.

Het oordeel van de vakjury.

cookware compay restaurantprijs 2023
De vakjury ,waarin winnaar 2022 Dennis Willems plaatsnam, beoordeelde de verschillende gerechten van de chefs op texture, smaak, compositie, cuisson, creativiteit en verantwoording van de chef. Ook drank-spijs combinatie en presentatie waren van groot belang. Chef Dimitri en sous-chef Ruben Bos kregen uit handen van Kees Spaan (die The Cookware Company vertegenwoordigde) een cheque van maar liefst 3.500 Euro aan Pfas vrije Greenpan potten en pannen en Piet Hein bestek van Royal Van Kempen en Begeer.

De Klassieke Franse keuken maar altijd nieuwsgierig naar nieuwe technieken, ideeën en smaakcombinaties.

ambachthuys, bocuse, troisgrosNa een jarenlange reis naar sterrenrestaurant en – chefs als Comme Chez Soi***, La Pyramide***, The Oak Room*** en La Grenouille besluit chef Dimitri Roedoe een eigen restaurant te beginnen. Inmiddels 7 jaar geleden wagen Dimitri en Anka de stap en openen restaurant ’t Ambachthuys in Rotterdam Hillegersberg. Het restaurant huist in rijksmonument het Oude Raadhuis van Hillegersberg aan de Kerkstraat nummer 10. Het raadhuis was gebouwd op dezelfde plaats en de bestaande funderingen van zijn voorganger, het Ambachtshuis. Een prachtig pand met authentieke items gecombineerd met modern en sfeervol interieur. ’t Ambachthuys is een restaurant waar gastvrijheid net zo belangrijk is als gastronomie. De klassieke Franse keuken is de basis maar evenzeer zijn wij altijd nieuwsgierig naar nieuwe ideeën, technieken en smaak combinaties. Het team onder leiding van patron cuisinier Dimitri Roedoe laat zich graag inspireren door de dagverse producten van het seizoen. Zo krijg je de beste kwaliteit en de puurste smaak met herkenbare ingrediënten van optimale kwaliteit.

The Cookware Company

Is het moederbedrijf bekend van o.a. het potten- en pannenmerk GreenPan. Met Greenpan bindt het reeds jaren de strijd aan met PFAS. GreenPan is een pionier als het gaat over PFAS vrij kookgerief. Deze pan met een speciale keramische laag werd ontwikkeld door de Belgische vrienden Jan Helskens en Wim de Veirman. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een wereldspeler met vele internationaal befaamde merken en een kwaliteitsassortiment van uiterst betaalbaar tot exclusief.