Nieuws
Euro-Toques is een actieve vereniging. Graag houden wij u via deze weg op de hoogte van bijeenkomsten, restaurantbezoeken, ambassadeurs, wedstrijden, nieuwe leden, opkomende talenten en prijzen.

Indrukwekkende positie Restaurant Aroma “Nr. 43. Beste Italiaanse Restaurants ter wereld”
Vaassen, 13 december 2023 - Restaurant Aroma Italian Fine Dining, gevestigd in het Gelderse Vaassen, heeft een indrukwekkende plaats bemachtigd op de lijst…
lees verder ›
13 december 2023/door Yolande Vesters
Uitreiking MICHELIN-sterren keert in 2024 terug naar Maastricht tijdens horecavakbeurs BBB Maastricht
Maastricht, 11 december 2023 – MICHELIN zal de 2024-editie van de MICHELIN Gids Ceremonie voor Nederland houden op 7 oktober in MECC Maastricht. Voorheen vond de ceremonie steevast…
lees verder ›
11 december 2023/door Yolande Vesters
Hét nieuwe groente en fruitboek !
De Smaak van Rungis
In het boek inspireren de specialisten van het Rungis-team jou als chef, ondernemer of aankomend gastronomisch talent met tips van vakgenoten én de kennis van favoriete Rungis-telers.…
In het boek inspireren de specialisten van het Rungis-team jou als chef, ondernemer of aankomend gastronomisch talent met tips van vakgenoten én de kennis van favoriete Rungis-telers.…
lees verder ›
11 december 2023/door Yolande Vesters
Silvie Slachter nieuw bestuurslid Euro-Toques Nederland.
Met ingang van 6 december 2023 is Silvie Slachter toegetreden tot het bestuur van Euro-Toques Nederland. We kennen Silvie sinds maart 2019 als beursmanager bij MECC Maastricht voor de Horecavakbeurs…
lees verder ›
10 december 2023/door Yolande Vesters
Jos van Grunsven neemt afscheid als vice voorzitter van Euro-Toques Nederland.
6 December j.l. heeft het bestuur op gepaste wijze afscheid genomen van Jos van Grunsven. Jos is met zijn 22 jaar dienstbaarheid het langst zittende bestuurslid van Euro-Toques Nederland. Hij is een veelzijdige…
lees verder ›
10 december 2023/door Yolande Vesters
Binnenkort: Euro-Toques Nederland inspiratie kookboek 2024
In augustus j.l. werd het bestuur benaderd door Lonneke Buijs. Lonneke studeert 2024 af aan de opleiding fotografie Sint Lucas Boxtel . Daarnaast heeft zij sinds 2022 een eigen bedrijf met de naam "Lonneke…
lees verder ›
9 december 2023/door Yolande Vesters
Anfors Imperial door Perswijn uitgeroepen tot “Wijnhelden van 2023” .
In de sectie Wijnhelden "Importeur van 2023"
Een grote eer die Anfors Imperial dit jaar ten deel valt; in de meest recente uitgifte van Perswijn worden zij uitgebreid in het zonnetje gezet in de sectie…
Een grote eer die Anfors Imperial dit jaar ten deel valt; in de meest recente uitgifte van Perswijn worden zij uitgebreid in het zonnetje gezet in de sectie…
lees verder ›
9 december 2023/door Yolande Vesters
Euro-Toques ondersteunt Team Smaaklessen & EU Schoolfruit Wageningen University Research
Door Smaaklessen doen kinderen spelenderwijs kennis en vaardigheden op rondom eten. Hierdoor zijn zij beter in staat om bewuste, duurzame én gezonde voedselkeuzes te maken.
Smaaklessen is een lesprogramma…
Smaaklessen is een lesprogramma…
lees verder ›
9 december 2023/door Yolande Vesters
SVH maakt Top 3 Beste Leerbedrijf Horeca en Beste Leermeester Horeca bekend van Nederland!
Beste Leerbedrijf Horeca
Donderdag 30 november maakte SVH ( Stichting Vakbekwaamheid Horeca), namens de commissie Beste Leerbedrijf Horeca, bekend welke leerbedrijven en leermeesters in de Top 3 van de…
Donderdag 30 november maakte SVH ( Stichting Vakbekwaamheid Horeca), namens de commissie Beste Leerbedrijf Horeca, bekend welke leerbedrijven en leermeesters in de Top 3 van de…
lees verder ›
2 december 2023/door Yolande Vesters
Hemels tafelen in uniek nieuw kerkinterieur van toprestaurant G7 in Sittard
Het in het uit 1634 stammende Gruizenkerkje gevestigde G7 Restaurant in Sittard heeft een gloednieuw interieur. Met een mix van oude kerkelementen, modern comfort en internationale allure is het interieur…
lees verder ›
1 december 2023/door Yolande Vesters
Winnaar Young Chef Award 2023 Bart Eker gaat naar restaurant Chapter One ** Dublin
Over Bart Eker
“ Begin 2016 begon mijn koks-carrière als stagiair bij de Bovenmeester in Steenwijk, onder leiding van Jan Nijland en later Kevin Schlaman. Hierna ben ik klassiek verder gaan leren…
“ Begin 2016 begon mijn koks-carrière als stagiair bij de Bovenmeester in Steenwijk, onder leiding van Jan Nijland en later Kevin Schlaman. Hierna ben ik klassiek verder gaan leren…
lees verder ›
30 november 2023/door Yolande Vesters
Restaurant ’t Ambachthuys ontvangt 3e prijs Cookware Company Restaurantprijs 2023
Deze week ontving chef patron Dimitri Roedoe van restaurant 't Ambachthuys Rotterdam Hillegersberg de 3e prijs van de Euro-Toques Nederland Cookware Company Restaurantprijs 2023 uitgereikt door Kees…
lees verder ›
28 november 2023/door Yolande Vesters
Restaurant De Mandemaaker ontvangt Cookware Company Restaurantprijs.
Deze week kregen Chef Sander De Vette en eigenaar Bert van Eijden van restaurant De Mandemaaker Bunschoten Spakenburg de tweede prijs van de Euro-Toques Nederland Cookware Company Restaurantprijs 2023 …
lees verder ›
27 november 2023/door Yolande Vesters
Restaurant De Slotplaats ontvangt Cookware Company Restaurantprijs.
Deze week kregen Jouke-Piet Drijfhout en Mieke Rijnbeek van De Slotplaats in Bakkeveen de eerste prijs van de Euro-Toques Nederland Cookware Company Restaurantprijs 2023 uitgereikt door Kees Spaan van…
lees verder ›
26 november 2023/door Yolande Vesters
Buitengewone gastvrijheid bij restaurant De Pastorie Ootmarsum
Een eerste bezoek aan het pittoreske en historische stadje Ootmarsum in Twente ( Overijssel). Wat een verrassing. In een bosrijke omgeving tal van vakwerkhuizen, diverse kunstgalerieën van o.a. Ton Schulten,…
lees verder ›
18 november 2023/door Yolande Vesters
Klassiek Frans en verrassend hip, eigentijds restaurant Avenue 43 Oss.
Als we restaurant Avenue 43 in Oss gaan bezoeken hebben we nog geen beeld van wat we mogen verwachten. In december 2020 kocht de Osse ondernemer Tom Sijpestijn het pand aan de Raadhuislaan 43. “Gastronomie…
lees verder ›
2 november 2023/door Yolande Vesters
Meet the brewer : Steve Gammage Founder Bronckhorster Brewing Company
Tijdens een vakantie in Engeland viel het Achterhoekse meisje Yvonne als een blok voor de sportieve Engelsman Steve Gammage. Omdat zij haar geliefde Steenderen niet kon missen, besloot Steve naar Nederland…
lees verder ›
16 oktober 2023/door Yolande Vesters
Genieten bij Restaurant Kozee in Purmerend
Aan het mooiste horecaplein op de Koemarkt van Purmerend vinden we restaurant Kozee. Sinds 2016 zijn hier Phil Feikes en Marjolein de Reus eigenaar. Een intiem restaurant met warme knusse setting en open…
lees verder ›
15 oktober 2023/door Yolande Vesters
Meet the chef: Nick Peters Restaurant Vesters Nijmegen deelnemer Bronckhorster Beer & Food Battle 2023.
Mijn naam is Nick Peters. Ik heb mijn carrière in de Nijmeegse gastronomie zorgvuldig opgebouwd. Na een opleiding aan de Leijgraaf in Cuijk en het Rijn-IJssel college in Wageningen heb ik gewerkt bij…
lees verder ›
4 oktober 2023/door Yolande Vesters
Meet the chef: Salvatore Randazzo restaurant Il Gattopardo Rotterdam Bronckhorster Beer & Food Battle 2023
Meet the chef:
De passie van Salvatore Randazzo, een Siciliaan uit Catania, werd geboren omdat zijn moeder in een pasticceria-laboratorio werkte. Hij begon al vrij jong als leerling bij een kookbrigade…
De passie van Salvatore Randazzo, een Siciliaan uit Catania, werd geboren omdat zijn moeder in een pasticceria-laboratorio werkte. Hij begon al vrij jong als leerling bij een kookbrigade…
lees verder ›
4 oktober 2023/door Yolande Vesters