Nieuws
Euro-Toques is een actieve vereniging. Graag houden wij u via deze weg op de hoogte van bijeenkomsten, restaurantbezoeken, ambassadeurs, wedstrijden, nieuwe leden, opkomende talenten en prijzen.

Euro-Toques Nederland Jaarevent 2024 bij Hotel De Draak – Restaurant 1397 Bergen op Zoom
Het is officieel! Het Euro-Toques Nederland Jaarevent zal dit jaar plaatsvinden bij Hotel De Draak - Restaurant 1397 in Bergen op Zoom. Hierbij een 1e aankondiging:
Save the date: maandag 10 juni…
Save the date: maandag 10 juni…
lees verder ›
2 maart 2024/door Yolande Vesters
Bij Brasserie Mijn Streek (H)eerlijke gerechten met producten uit eigen streek.
Het Glaspaleis Heerlen
Brasserie Mijn Streek in Heerlen is gelegen op de vijfde etage van het iconische Glaspaleis in Heerlen. Het Glaspaleis is een voormalig warenhuis dat in 1933 werd ontworpen door…
Brasserie Mijn Streek in Heerlen is gelegen op de vijfde etage van het iconische Glaspaleis in Heerlen. Het Glaspaleis is een voormalig warenhuis dat in 1933 werd ontworpen door…
lees verder ›
2 maart 2024/door Yolande Vesters
Nomineer uw favoriete duurzame horecalocatie voor de Gaia Green Awards 2024
Schrijf u in vóór 31 mei 2024 voor de Gaia Green Awards!
Horecalocaties die uitblinken met hun duurzame concepten maken jaarlijks kans op het winnen van de Gaia Green Awards. Dit jaar vindt alweer…
Horecalocaties die uitblinken met hun duurzame concepten maken jaarlijks kans op het winnen van de Gaia Green Awards. Dit jaar vindt alweer…
lees verder ›
1 maart 2024/door Yolande Vesters
Werken bij Landgoed Huize Bergen in Vught biedt kansen!
De zoektocht van Iris van Baar naar een culinaire uitdaging.
Tijdens haar sollicitatie bij Landgoed Huize Bergen in Vught blijkt dat Iris van Baar (26) zoekt naar een culinaire uitdaging. Ze solliciteerde…
Tijdens haar sollicitatie bij Landgoed Huize Bergen in Vught blijkt dat Iris van Baar (26) zoekt naar een culinaire uitdaging. Ze solliciteerde…
lees verder ›
1 maart 2024/door Yolande Vesters
Met “Bij Bourgondisch” restaurant Rosmalen is chef David van de Gevel weer helemaal in zijn element.
Even kennismaken
Op jonge leeftijd ontwikkelde eigenaar van restaurant Bij Bourgondisch Luuk Sluijter al een passie voor koken en gastheerschap. Na het afronden van de Hogere Hotelschool in Den Haag heeft…
Op jonge leeftijd ontwikkelde eigenaar van restaurant Bij Bourgondisch Luuk Sluijter al een passie voor koken en gastheerschap. Na het afronden van de Hogere Hotelschool in Den Haag heeft…
lees verder ›
27 februari 2024/door Yolande Vesters
Ontdek waar je bent, proef waar je eet: Jouke Piet Drijfhout, Kok in de Klas.
Chef Jouke Piet Drijfhout van restaurant De slotplaats in Bakkeveen neemt deze week deel aan het project “Kok in de Klas”. Op de vraag waarom hij meedoet antwoordt hij direct: " Ontdek waar je…
lees verder ›
27 februari 2024/door Yolande Vesters
Building to the future met restaurant Old Skool tijdens “Kok in de Klas”.
Chefs Johan Visser en Pascal van Eldijk van restaurant Old Skool nemen deze week deel aan het project “Kok in de Klas”. Op de vraag waarom zij meedoen vertelt patron cuisinier Johan Visser: " Het…
lees verder ›
26 februari 2024/door Yolande Vesters
Geslaagd bezoek “Kok in de Klas” met Robin en Joske van restaurant Ethica
Chef patron Robin Collard en Joske Meijer van restaurant Ethica ( winnaar Gaia Green Awards 2023) in Den Haag nemen dit jaar deel aan het project “Kok in de Klas”. Op de vraag waarom zij meedoen, …
lees verder ›
26 februari 2024/door Yolande Vesters
Sterrenchef Hans Derks over het project “Kok in de Klas”.
Chef patron Hans Derks van restaurant Versaen* in Ravenstein neemt dit jaar weer deel aan het project “Kok in de Klas”. ,Op de vraag waarom hij meedoet kan Hans, als vader van een elf-jarige dochter,…
lees verder ›
26 februari 2024/door Yolande Vesters
Minder vlees, evenveel smaak bij restaurant Old Skool Druten
𝕄𝕚𝕟𝕕𝕖𝕣 𝕧𝕝𝕖𝕖𝕤, 𝕖𝕧𝕖𝕟𝕧𝕖𝕖𝕝 𝕤𝕞𝕒𝕒𝕜!
Op 13 maart bij Restaurant Old Skool Druten geven we je heel wat tips, tricks en recepten om je vegetarische…
Op 13 maart bij Restaurant Old Skool Druten geven we je heel wat tips, tricks en recepten om je vegetarische…
lees verder ›
23 februari 2024/door Yolande Vesters
Restaurant Kozee Purmerend met chef Phil Feikes neemt deel aan “Kok in de Klas”.
Chef patron Phil Feikes en sous-chef Nigell Rietveld van restaurant Kozee in Purmerend nemen dit jaar deel aan het project “Kok in de Klas”. Op de vraag waarom zij meedoen zeggen zij: "De jeugd heeft…
lees verder ›
17 februari 2024/door Yolande Vesters
Groene ster chef Jean Thoma restaurant Aan Sjuuteeänjd sluit zich aan bij Euro-Toques
Groene ster chef Jean Thoma is één van de pioniers op gebied van biologisch en duurzaam koken met streekproducten. En hij vindt dat er nog steeds veel te winnen is. Daarom sluit hij zich aan bij Euro-Toques…
lees verder ›
14 februari 2024/door Yolande Vesters
Bestel boek “Radilicious” voor een aantrekkelijke prijs via restaurant Pollevie
Twintig groentechefs, waaronder Martin Berkelmans van restaurant Pollevie, geven in een nieuw kookboek hun geheimen voor culinair koken met groenten prijs.
Steeds meer restaurants omarmen…
Steeds meer restaurants omarmen…
lees verder ›
14 februari 2024/door Yolande Vesters
Chef patron Nico Klaver restaurant ’t Kalkoentje Rhenen over “Kok in de Klas”.
Chef patron Nico Klaver van restaurant 't Kalkoentje in Rhenen neemt dit jaar deel aan het project “Kok in de Klas”. Op de vraag waarom hij meedoet antwoordt Nico: "Dat kan ik samenvatten in 3 woorden:…
lees verder ›
11 februari 2024/door Yolande Vesters
11 februari 2024/door Yolande Vesters

Workshop “Fermenteren kun je leren” bij Restaurant Old Skool Druten
Dat is fermentatie!
Fermenteren kun je leren, zeker tijdens onze workshop op 29 februari. Nordin leert jullie dit eeuwenoude conserveringsproces waardoor je het hele jaar kan genieten van seizoengebonden…
Fermenteren kun je leren, zeker tijdens onze workshop op 29 februari. Nordin leert jullie dit eeuwenoude conserveringsproces waardoor je het hele jaar kan genieten van seizoengebonden…
lees verder ›
3 februari 2024/door Yolande Vesters
Restaurant Morille bestaat 5 jaar en chef Floris Vriens wordt compagnon
Reden voor een feestje!
Aankomende maand hebben chefs Dennis Willems en Floris Vriens een aantal redenen voor een feestje !
Op 1 februari 2024 bestaat Morille 5 jaar!
En…
Floris is per 2024 niet…
Aankomende maand hebben chefs Dennis Willems en Floris Vriens een aantal redenen voor een feestje !
Op 1 februari 2024 bestaat Morille 5 jaar!
En…
Floris is per 2024 niet…
lees verder ›
2 februari 2024/door Yolande Vesters
Wijnimporteur Anfors Imperial Exclusive Business Partner Euro-Toques
Wijnimporteur Anfors Imperial is vanaf 2023 een samenwerking aangegaan met Euro-Toques Nederland . Anfors Imperial is een wijnimporteur…
Wijnimporteur Anfors Imperial is vanaf 2023 een samenwerking aangegaan met Euro-Toques Nederland . Anfors Imperial is een wijnimporteur…
lees verder ›
2 februari 2024/door Yolande Vesters
Pascal Jalhay** sluit zich aan bij Euro-Toques Nederland
PASCAL’S CULINAIRE REIS
Al op jonge leeftijd wist Pascal Jalhay wat hij wilde gaan doen. Tijdens zijn werk bij Hotel Kurhaus in Scheveningen werd het helemaal zeker: hij wilde de top in de culinaire…
Al op jonge leeftijd wist Pascal Jalhay wat hij wilde gaan doen. Tijdens zijn werk bij Hotel Kurhaus in Scheveningen werd het helemaal zeker: hij wilde de top in de culinaire…
lees verder ›
2 februari 2024/door Yolande Vesters
Duurzame gastronomie is onze toekomst!
Chef patron Robin Collard van restaurant Ethica ( winnaar Gaia Green Awards 2023) in Den Haag neemt dit jaar deel aan het project “Kok in de Klas”. Op de vraag waarom hij meedoet, zegt Robin direct:…
lees verder ›
30 januari 2024/door Yolande Vesters