,

Winnaar Groene Michelin Ster Dennis Willems Restaurant Morille Koudekerke

Euro-Toques Nederland, restaurant Morille, Dennis Willems, Groene Michelinster, ecologische voetstap

Onlangs kreeg Chef Patron Dennis Willems van Restaurant Morille in Koudekerke een Groene Michelin ster uitgereikt.

Dennis Willems streeft ernaar alleen producten te gebruiken afkomstig van binnen een straal van 15 kilometer rond zijn zaak. In dit warme restaurant krijgt u het gevoel dat de natuur naar binnen wordt getrokken, en dat is geen toeval. Ingrediënten uit zijn moestuin, afkomstig van wildpluk en zeer lokale producenten giet hij in een veertiengangenmenu. De geïnspireerde, moderne aanpak van de microseizoenen eert de Zeeuwse (vooral plantaardige) rijkdom.

“Onze gerechten zijn grotendeels botanisch, afkomstig uit onze eigen moestuin, uit het wild en soms van kwekers en telers vlakbij. Een enkel gerecht wordt aangevuld met een lokaal en eerlijk stukje vis, vlees of wild. We streven ernaar om alleen producten te gebruiken afkomstig binnen een straal van 15 kilometer. Duurzaamheid, puurheid, groen en lokaal zijn daarmee nog belangrijker geworden.”

“Met onze verantwoordelijkheid voor de ecologische voetstap naar de komende generatie zijn we met Euro-Toques Nederland een stap vooruit in de goede richting”.

Dennis Willems