Van kop tot kont bij Restaurant Vesters Nijmegen.

Restaurant Vesters met chef Jeroen  en gastvrouw sommelier Nikolien zijn al jaren lid van Euro-Toques Nederland.
Chef Patron Jeroen Vesters vertelt: “Wij kochten koe….
bij De Houberg: een regeneratieve boerderij in Lobith. Gerund door Arjan en Martine. Een stel dat zich met hun boerenbedrijf richt op sociale, ecologische en economische winst. Op het maken van positieve impact voor henzelf en de natuur, waarmee het nog een stap verder gaat dan biologisch. De Houberg ligt op een steenworp afstand van Nijmegen, maar omdat de Waal tussen stad en boerderij loopt, is het toch een dik halfuur rijden. Aangezien de producten zichzelf niet verkopen ging Martine de boer op. Ze stak de Waal over en kwam zo ook bij ons terecht. ‘Wij willen wel een koe,’ besloten we. ‘Zo’n mooi stuk Wagyu-rund met die oneindig smakelijke marmering in het vlees.’ Nou, zo gaat dat dus niet. ‘Wij willen wel een koe verkopen, maar dan beloof je me dat je hem helemaal opmaakt.’ Zo zeide Martine van de Houberg streng tegen ons. Omdat wij al jaren geloven in de kop-tot-kont filosofie, omdat we zien dat het Martine menens is, én om een lang verhaal kort te maken: Wij kochten de hele koe en maken haar helemaal op, zo committeerden wij ons!
• Als je komt eten krijg je gedurende de komende driewekelijkse menucyclus van
Restaurant Vesters, een hoofdgerecht met een heerlijk stuk rosé gebraden wagyuvlees.
• Van het vijfde kwartier maken we een ambachtelijke pâté.
• De botten gaan in de jus.
• De tong gaat in de vriezer voor gebruik op een ander moment.
• De schenkels gaan op in de personeels-osso-buco.
• En op Vaderdag maken we van al het stoofvlees wat ons rest, een onvervalste ‘Boeuf Bourguignon’ die je kunt bestellen als Vesters-Thuis-Menu. Mét, jaja, lockdown-vibes included, een uitgebreide instructie en een ongepolijste videoboodschap van Jeroen en Nikolien”.
Op en top Euro-Toques Nederland : uit de streek, van kop tot kont! Chapeau!