Uniek evenement bij De Dyck : 6 hands lunch door 3 Groene Michelin Sterrenchefs !!

de dyck, morille, sjuut, euro-toques nederland

Dinsdag 30 april 2024 gaan 3 groene Michelin Sterren Chefs de samenwerking aan bij restaurant de Dyck in Woubrugge. Samen verzorgen zij een 6 hands lunch voor de leden van Euro-Toques Nederland. Na ontvangst om 12.00 uur met DE nieuwe Euro-Toques Nederland biologische huiscava van Pares Balta zal er een rondleiding over de landerijen plaatsvinden . We bezoeken o.a. de grootste moestuin van Nederland, de varkens en de kippen van De Dyck. Hierna start de netwerklunch  van Groene Sterren Chefs Martijn Koeleman, Jean Thoma en Dennis Willems. Tijdens deze lunch zal de inauguratie plaatsvinden van restaurants De Dyck en Sjuut. Le Nouveau Chef zal traditiegetrouw een Euro-Toques Nederland koksbuis uitreiken. Anfors Imperial wijnimport verzorgt als Exclusive Business Partner van Euro-Toques alle bijpassende wijnen.

Restaurant De Dyck* Woubrugge met chef Martijn Koeleman.

martijn koelemanDit voor 99% zelfvoorzienende restaurant is recent beloond met een groene Michelin ster. Deze ster wordt uitgereikt aan chefs en restaurants die volledige verantwoordelijkheid nemen voor hun normen op het gebied van ethiek en milieu. De Dyck gaat hierin nog een stapje verder. Verrassende gerechten met pure, uitgesproken smaken en bereidingen . De gerechten van chef Martijn Koeleman wisselen met de oogst mee en zijn zo duurzaam mogelijk.
Onze moestuin staat centraal dus ons Moestuinmenu is in de basis vegetarisch. Wij bieden altijd de mogelijkheid om een vis- of vleesgerechtje toe te voegen aan ons menu.Reinier en Martijn hebben hun ambities aangescherpt met hun circulaire ambities tot 2025 onder het motto: Duurzaam is goed, circulair is beter.

Restaurant Sjuut* ( Aan Sjuuteeänjd) Schinnen met chef Jean Thoma

jean thomaWat hebben de Brave Hendrik, de Bloemendaalse Blonde en het Zeeuws Zeempje met elkaar gemeen? Deze drie vergeten groenten staan alledrie in de moestuin van Jean en Sonja Thoma. Na 25 jaar biologisch en duurzaam pionieren staan de eigenaren van restaurant Aan Sjuuteeänjd in Schinnen nog altijd stevig met de ‘voeten in de pratsj’. Zij blijven trouw aan hun eigenzinnige werkwijze en creëren culinaire gerechten met gewone, maar vooral lokale en biologische ingrediënten. Streekgerechten op sterrenniveau, maar de chefkok blijft nuchter: “Ik heb liever veertig gasten, dan veertig sterren. De groene Michelinster zien we echter als een mooie waardering voor onze duurzaamheidsmissie.”

Restaurant Morille* Koudekerke met chefs Dennis Willems en Floris Vriens

floris vriensdennis willemsDennis Willems streeft ernaar alleen producten te gebruiken afkomstig van binnen een straal van 15 kilometer rond zijn zaak. In dit warme restaurant krijgt u het gevoel dat de natuur naar binnen wordt getrokken, en dat is geen toeval. Ingrediënten uit zijn moestuin, afkomstig van wildpluk en zeer lokale producenten giet hij in een veertiengangenmenu. De geïnspireerde, moderne aanpak van de microseizoenen eert de Zeeuwse (vooral plantaardige) rijkdom. “Onze gerechten zijn grotendeels botanisch, afkomstig uit onze eigen moestuin, uit het wild en soms van kwekers en telers vlakbij. Een enkel gerecht wordt aangevuld met een lokaal en eerlijk stukje vis, vlees of wild. We streven ernaar om alleen producten te gebruiken afkomstig binnen een straal van 15 kilometer. Duurzaamheid, puurheid, groen en lokaal zijn daarmee nog belangrijker geworden.” “Met onze verantwoordelijkheid voor de ecologische voetstap naar de komende generatie zijn we met Euro-Toques Nederland een stap vooruit in de goede richting”.

Voor dit unieke evenement zijn nog slechts enkele plaatsen beschikbaar. Ben er snel bij en geef je op : info@euro-toques.nl