Stefan en Simone Kollumer nu ook uitbaters van “Ons Schathoes Verhildersum”.

Ons Schathoes Verhildersum heeft nieuwe uitbaters: Stefan en Simone Kollumer. Zij zijn al eigenaar van Restaurant Herberg Molenrij. De afgelopen jaren beheerde Verhildersum zelf het restaurant met hulp van Famke en Sytze Greidanus. Omdat de horeca niet tot de kernactiviteiten van het museum behoort, is het bestuur blij dat er nu uitbaters zijn die het café-restaurant voor eigen rekening exploiteren. De samenwerking zal hecht zijn. Het restaurant is open gedurende de tijden dat het museum open is – van 10.30 tot 17.00 uur – en werkt mee aan alle evenementen bij Verhildersum. In de avond, vanaf 18.00 uur, gaat vervolgens restaurant Herberg Molenrij open voor het diner.
Stefan en Simone Kollumer zijn zich bewust van de belangrijke bijdrage die de gastvrijheid van Ons Schathoes levert aan een positieve beleving van de museumbezoekers. Zij zeggen: “Gastvrij zijn zit in onze genen. Bezoekers van de borg , de exposities en de evenementen zijn bij ons van harte welkom. Bij Verhildersum beleven bezoekers niet alleen de historie van de adel, de boer en de arbeider in de 19e eeuw. Met de wandel- en fietstochten en de samenwerking met de Waddenmusea gaat het om de beleving van het Hogeland in alle facetten. Wij sluiten daarbij aan met gerechten waarin streekproducten zijn verwerkt. Deels uit de eigen moestuin hier op Verhildersum, en verder ingekocht bij regionale leveranciers.”
Chef Stefan Kollumer voegt toe : “ Wij werken al jaren met streekproducten en zullen dit bij Ons Schathoes ook gaan doen. Lokale producenten bij wie wij inkopen zijn onder andere Plattelandsbrouwerij Het Zotte Kalf, Waddenmax, Landgoud granen, mosterdzaad en Waddenvarkens. Groningse mosterdsoep mag natuurlijk niet ontbreken en verder staan er verschillende gerechten op de kaart met boerenbrood. Mooie producten en gerechten op een fantastische plek en voor een betaalbare prijs. Wij hebben er veel plezier in de gasten in Ons Schathoes te mogen ontvangen.” Euro-Toques Nederland wenst Stefan en Simone veel succes met deze nieuwe uitdaging!