Restaurant Poterne Fort Beemster Resort sluit zich aan bij Euro-Toques Nederland

paul de graaf, restaurant poterne, fort resort beemster, euro-toques nederland

Chef-kok Paul de Graaf & zijn team

paul de graaf, fort resort beemster, restaurant poterne, euro-toques nederlandSinds de opening, in 2012, zwaait chef-kok Paul de Graaf de scepter in Poterne Restaurant, Deze Noord-Hollander is geboren te Haarlem. Al snel bleek dat hij liefde had voor het koken; zijn bijbaantje bij de a.g.f. speciaalzaak van Han de Kroon in Bloemendaal bracht hem in de snijkeuken waar ook maaltijden gekookt werden. Na de koksopleiding in Haarlem succesvol doorlopen te hebben en o.a. werkervaring opgedaan te hebben in bedrijven als American Hotel, Restaurant D’Vijff Vlieghen, NH Zandvoort, Het Heerenhuis en Canal House, startte hij bij Poterne Restaurant. Chef-kok Paul de Graaf is een bijzonder gedreven chef-kok en behaalde al mooie resultaten, recentelijk in 2019, een 9,5 in Over de Tong (Noordhollands Dagblad). Poterne Restaurant wordt ook al vanaf het begin aanbevolen door MICHELIN.

paul de graaf, fort resort beemster, restaurant poterne, euro-toques nederlandDe brigade met naast Paul de Graaf sous chefs Joey Bokma en Jurriaan Schipper, is jong, creatief, dynamisch, ambitieus en super gemotiveerd om de gast van een bijzondere culinaire beleving te laten genieten. Je kunt niet om hun enthousiasme heen. Ze weten altijd te verrassen met bijzondere gerechten, vaak met ingrediënten van dichtbij, maar toch altijd weer anders. Een bijzondere culinaire beleving creëren zij samen met de partners/leveranciers die garant staan voor fantastische producten en bijzondere ingrediënten. Met steeds nieuwe inspiratie veranderen zij de menukaart, kijkend naar trends van verder, maar ook zoekend naar bijzondere producten dichtbij uit de regio. Pure klassieke gerechten met een moderne twist in een bijzondere uitvoering. Er is geen standaard opgebouwd menu. Je kiest zelf je gerechten of je laat je verrassen door de chefs.

paul de graaf, fort resort beemster, euro-toques nederland, restaurant poterneDe Beemster is rijk aan bijzonder veel streekproducten. Zo vind je hier heel veel fruit- en groenteteelt, akkerbouw, boerenbedrijven, vleesteeltbedrijven en lokale producenten.

De leveranciers van Restaurant Poterne

–  Fruitteeltbedrijf Eerlijk & Heerlijk (Zuidoostbeemster) Fruit en fruitsappen
– Groothandel VHC Jongens (Oostzaan) Droogwaren, kruidenierswaren, diepvriesproducten, groenten, vlees
– Han de Kroon Horecavers (Haarlem) Groenten en fruit
– Hesseling Vlees (Purmerend) Vlees, gevogelte
paul de graaf, fort resort beemster, retsuarnt poterne, euro-toques nederland– Jan Veerman (Huizen) Vis, schaal- en schelpdieren
– Pieter van Meel (Amsterdam) Wild en gevogelte
– Bakkerij Santhé (Oostzaan & Middenbeemster) Brood en banket
– Ons bakkerijtje (broodbakker aan de Nekkerweg, Zuidoostbeemster) Zuurdesembrood en boerenjongens/meisjes brood
– Vanilla Venture (Amsterdam) Olijfolie, specerijen, delicatessen, rijstsoorten, olijven

Wellness en overnachten op een bijzondere plek

fort resort beemster, euro-toques nederlandFort aan de Nekkerweg is in 2012 omgetoverd tot één van de meeste luxe wellness resorts, met hotel, van Nederland. Het Fort heeft een bijzonder verhaal, het diende eerst om ons land te verdedigen. Soldaten waren hier gevestigd, zij sliepen in de voormalige manschapslokalen. Deze lokalen zijn verbouwd en bijzonder sfeervol ontworpen, in samenwerking met designer Osiris Hertman, tot de luxe kamers en suites welke ze nu zijn.

Op dit bijzondere wellness resort vindt je o.a. een prachtige sauna met uitzicht over de Beemster, een sauna gebouwd van 300 jaar oud dennenhout, bijzondere binnen-, en buiten zwembaden, een zoutwater bad, een natuurlijke zwemvijver en een heus Bali eiland. Een culinaire beleving wordt compleet met een bijzonder luxe nachtje weg in eigen land.

paul de graaf, restaurant poterne, fort resort beemster, euro-toques nederlandChef-kok Paul de Graaf en zijn brigade sluiten zich aan bij Euro-Toques.

Paul de Graaf is al lange tijd bekend met het gedachtengoed van Euro-Toques Nederland. In zijn keuken wordt dan ook ambachtelijk gewerkt met bij voorkeur streekproducten, die seizoenen volgend. Dineren bij Restaurant Poterne is dan ook een aangename culinaire beleving. Euro-Toques Nederland heet Paul en zijn brigade van harte welkom bij de vereniging.