Pasquale Carfora restaurant Aroma Vaassen wint de “Minder Zout, Meer Smaak Award 2023 !!!

Minder Zout Meer Smaak Award 2023

Pasquale Carfora restaurant Aroma Vaassen wint de “Minder Zout, Meer Smaak Award 2023 !!!

Woensdag 20 september organiseerden HANOS, Euro-Toques Nederland en de Nierstichting de wedstrijd ‘Minder Zout, Meer Smaak Award” tijdens de beurs Gastvrij Rotterdam.

In totaal gingen vijf teams van chef en een jong talent de strijd met elkaar aan. Opdracht was in volledige vrijheid een  gezond en vooral gruwelijk lekker driegangen menu te bereiden met maximaal 2 gram zout.

De vakjury beoordeelde de verschillende gerechten van de chefs op texture, smaak, compositie, cuisson, creativiteit en verantwoording van de chef. Hierbij werden Pasquale Carfora en Nicola Dardi van restaurant Aroma in Vaassen de terechte winnaars. Zij kregen een Waarde cheque van 500 Euro aangeboden door HANOS Nederland.

Je kan extra smaak aan je gerecht geven met zuren, basen, kruiden en aroma’s.

Voor Pasquale is koken met alternatieven voor zout heel belangrijk. “Mijn grootouders hadden altijd een hoge bloeddruk en daarom vind ik het belangrijk om op je gezondheid te letten. Je kunt immers heel lekker koken door gebruik te maken van zuren, basen, kruiden en aroma’s die een extra smaak aan je gerecht geven. Je proeft dan het ontbreken van zout gewoon niet meer.”

“Minder Zout, Meer Smaak Award” 2023 werd gestreden in de wedstrijdarena van Euro-Toques Nederland.

“Kernwaarden als ambacht – kwaliteit – pure , (h)eerlijke ingrediënten en gerechten liefst uit de streek en met de seizoenen, zijn al sinds jaar en dag verbonden aan Euro-Toques Nederland. Onze restaurants staan voor (h)eerlijke, gezonde voeding. Daarom zijn wij partner van Nierstichting Nederland. Samen strijden wij voor gezonde nieren voor iedereen met o.a. de wedstrijd “Minder Zout, Meer Smaak Award” tijdens Gastvrij Rotterdam.”

HANOS Nederland

HANOS Nederland is dè horeca groothandel en totaalleverancier van de horeca en bedrijvenmarkt. Ontdek het unieke assortiment, scherpe aanbiedingen en culinaire inspiratie. HANOS is sinds jaar en dag Exclusive Business Partner van Euro-Toques Nederland en heeft voor deze wedstrijd hoofdprijs en ingrediënten gesponsord.