Oproep aan de Euro-Toques Chefs voor deelname aan evenement “Kok in de klas”.

Al sinds jaar en dag zijn de Euro-Toques chefs internationaal betrokken bij de projecten “Smaaklessen” en “Kok in de Klas” in het Basisonderwijs. De grondlegger van Euro-Toques Internationaal chef Paul Bocuse*** heeft dit in 1986 al vastgelegd in onze Code van Eer. Onze chefs promoten gezonde, ambachtelijk bereide voeding van natuurzuivere producten van goede kwaliteit. Zij volgen hierbij de seizoenen en halen de producten liefst van heel dichtbij om onnodige foodmiles te beperken. Hoe leuk is het deze kernwaarden over te brengen aan de nieuwe generatie? Daarom zijn wij opnieuw de samenwerking aangegaan met het  Team Smaaklessen & EU-Schoolfruit Wageningen Economic Research (WUR). Onze Euro-Toques Chefs beheersen het vak als geen ander, Team Smaaklessen zijn didactisch top onderlegd en hebben dit project de laatste 4 jaar uitstekend vorm gegeven. We vullen elkaar dan ook fantastisch aan. Geef je dus snel op!!!

Bob Blokhuis van Smaaklessen & EU-Schoolfruit (WUR) vertelt:

“Kok in de Klas : Met Kok in de Klas proberen wij kinderen van groep 6, 7 en 8 te enthousiasmeren om te gaan koken! Jaarlijks wordt een nieuw recept gepresenteerd met bijbehorend lesmateriaal en het Kok in de Klas kwartet!

Met koks door heel Nederland vertellen we kinderen over smaak, eten en het koks vak. Wat een kok in een les vertelt en laat zien over gezond, vers en smakelijk eten blijft kinderen bij. Kinderen die deze kookles hebben gehad leren meer over voeding, durven meer te proeven, vertellen thuis vol enthousiasme over wat ze hebben ontdekt. De doel is dat ze hierdoor thuis ook meer gaan koken!

Hieronder vind je alle informatie over het evenement: “Kok in de Klas 2023”.

Voor iedere geïnteresseerde kok probeert Team Smaaklessen alles dat nodig is voor een leuke les te faciliteren. Zij regelen een school, lesmateriaal en een presentatie voor de kok en de boodschappen.

  1. Koks die enthousiast zijn om hun passie te delen over het koks vak kunnen zich aanmelden op de site van Kok in de Klas. Zie de button ‘kok zoekt school’. Team Smaaklessen maakt vervolgens de koppeling met scholen die nog een kok zoeken.
  2. Als er koks zijn die graag een kookles geven op de school van hun kind, neefje/ nichtje of buurjongetje, dan kan dat natuurlijk altijd. Ze kunnen dan contact zoeken met de school/ desbetreffende docent om het tijdstip te bepalen en dan kunnen ze een gezamenlijke inschrijving doen. Ook dit staat in de mail voor de koks beschreven met een link.

Voor actuele informatie kijk je op de website: www.kokindeklas.nl.

Smaaklessen

Voor smaaklessen is de afsluitende les voor iedere groep een kookles. Onze pijlers zijn: gezond eten, smaak, voedselproductie, consumentenvaardigheden en koken. Onze keuzes sluiten aan bij de richtlijnen van het voedingscentrum. Ons doel is om kinderen voedselvaardig te maken, door ze de handvatten te geven om zelf keuzes te maken als het gaat om voeding. Ik denk dat dit erg mooi aansluit bij de kernwaarden van  Euro-Toques.