Old Skool Restaurant

Vermeldingen Gidsen

De chef brengt een Frans georiënteerde keuken met goede afwisseling in gebruikte technieken, hier en daar een Aziatisch accent en veelal regionale producten. Zijn keuken wint nog steeds aan verfijning

Adres: Hooistraat 22, 6651 AD in Druten
Telefoon: 0487 769 003
E-mailadres: info@restaurantoldskool.nl
Website: https://www.restaurantoldskool.nl
Eigenaar: Milena & Johan Visser
Maitre: Milena Visser

Nieuws over Old Skool Restaurant

Euro-Toques Nederland verwelkomt restaurant Old Skool in Druten van Johan en Milena Visser

Door: Yolande Vesters, voorzitter Euro-Toques Nederland 08-06-2022.

Afbeelding 1Milena, Johan en team restaurant Old Skool hebben als grootste drijfveer het bezorgen van een prachtige beleving voor de gasten. Van donderdag t/m zaterdag verzorgen zij een lunch vanaf 12.00 – 15.00 uur en van dinsdag t/m zaterdag verzorgen zij diner vanaf 18.00 uur. Milena heeft in het verleden bij ’t Koetshuis en Kaatje bij de Sluis gewerkt maar zij heeft Johan leren kennen in Wamel bij de Weeghbrug. Na al die jaren ervaring gingen ze werken bij de Librije*** in Zwolle van Jonnie en Therese Boer waar zij beiden 10 jaar hebben gewerkt. Daarna zijn Johan en Milena voor zichzelf begonnen, in eerste instantie met lunchroom Genieten&Meer om daarna Restaurant Old Skool te starten. Old Skool bestaat alweer 7 jaar, sinds 2018 met een vermelding in de Gault&Millau restaurantgids, vanaf 2019 onderscheiden met een Bib Gourmand van Michelin.Afbeelding 2Vanaf 2021 hebben Johan en Milena de lunchroom verkocht om zich nog meer te kunnen focussen op een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding in het restaurant en de kookstudio. Zo is er flink geïnvesteerd in het interieur om de gast optimaal te ontvangen en in de watten te leggen. De kaart biedt een keuze uit een 3 gangen Bib Gourmand menu met keuze uit vis-vlees-vegetarisch of een 4, 5, 6 of wel 7 gangen menu van de Chef. Wij maken een keuze voor een 5 gangen menu van de Chef incl. mini -wijnarrangement.

Direct volgt huisgemaakt brioche brood met losgeslagen roomboter, zout & lavas en olijfolie. Vooral de lavas valt hierbij op: heerlijk op smaak en absoluut origineel; nog niet eerder tegen gekomen tijdens de vele controlediners. Als amuse volgt een krokantje van aardappel met beurre noisette en vlierbloesem: subtiel klein maar fijn.

Afbeelding 3Milena schenkt ons de wijn bij het voorgerecht: een glas Der Kleine Bär Weiss 2020 Oliver Zeter uit de Pfalz. Een Aromatische cuvée uit de Pfalz die bekoort met veel exotisch fruit, sappig spelen matige alcohol. Een delicate gele wijn die de neus bekoort met aroma’s van gele steenvruchten zoals mirabel en abrikoos. Bloemige noten, wat vlierbloesem en een nuance van lychee. In de mond is de wijn sappig, fruitig en mooi smeltend De Müller-Thurgau geeft deze wijn de structuur, de druivenrassen Pinot Blanc en Sauvignon Blanc zorgen voor de aromatische dynamiek.
Een perfecte keuze bij het voorgerecht wat bestaat uit gerookte paling, een ceviche van makreel. Schuim van sambai dashi, appel, komkommer en furikake.
Het vette van de paling is in mooi balans met de frisse zuren van de ceviche, appel en komkommer. De wijn sluit met zijn frisse zuren uitstekend aan op eerder genoemde ingrediënten en is daarnaast in balans met de paling.

Afbeelding 5Dan volgt een glas Pedrera Blanco uit jumilla Spanje. Deze wijn is een blend van de Malvasia, Chardonnay, Macabeo en Moscatel. Een geel-groene kleur met een elegante neus, bloemige tonen, pompelmoes met een vleugje vanille. Mooie aciditeit en een lange afdronk. Ideaal om te combineren met zee. En dat gebeurt hier dan ook: het tussengerecht bestaat uit Pieterman met gebrande witte asperge, ingelegde groene asperge, miso, een mousseline van bloemkool en een saus van ponzu. De chef raspt zwarte limoen over het gerecht. De frisse en florale tonen van de wijn matchen perfect bij het zilte van de saus van zeekraal.

Afbeelding 6We gaan naar rood: een glas Cabernet Franc in een soepele en fruitige stijl, om direct te drinken. Heerlijk fruitig, specerijen, krentjes, verleiding, sappig en soepel, lichte stevigheid. Het blijft nog even een verrassing: het gerechtje is afgedekt met een deksel van koolrabi. Zodra de chef deze “cloche” optilt, zien wij het tussengerecht: een marbré van lam en koolrabi met een saus van daslook en yoghurt en Baharat. Daarbij zoetzuur van koolrabi. Overheerlijk! Het zachtgegaarde lam met het kruidige van de Baharat in mooi evenwicht met het aardse karakter van de Cabernet Franc.
En wat een prachtig servies ook! Er volgt een glas Panamera Chardonnay 2020 uit Californië. Rond en romig met smaken van abrikozen, vanille en kaneel. De afdronk is zacht en fruitig . de wijnmaker wil zoveel mogelijk fruitigheid en mineralig karakter aan de wijn meegeven met fermentatie onder gecontroleerde temperaturen op roestvrijstalen tanks en vervolgens 6-8 maanden rijping op Frans eiken (80%) en Amerikaans eiken (20%).

Afbeelding 8Deze wijn is een uitstekende begeleider van het tussengerecht XO seafood met octopus, oester,coquille St. Jacques, parels van bisque, fingerlimes. Onze gast eet geen schaal en schelpdieren en heeft een gerechtje met gebrande Pieterman.

Hierbij baba ganoush en gefermenteerde knoflook. De houtgelagerde Chardonnay is hier een goede keuze bij: wijn en spijs blijven hun eigen identiteit behouden en zijn in goed balans.

Afbeelding 11Milena schenkt een glas Riecine Chianti Classico 2016 uit het hart van de Toscane. Dit landgoed was lang in eigendom van een nabijgelegen klooster. Het is mogelijk dat deze wijn al voor de 12e eeuw werd geproduceerd op de heuvels rond Riecine. Deze Sangiovese gaat uitstekend samen met (stoof) vleesgerechten en gevogelte. Chefkok Pascal serveert hier een Rendang Wellington bij. Wat een heerlijke smaken; medium gebakken sukade met een saus van rendang, groene asperge en taugé, shiitake, atjar, taugé, sambal en lemongras. Oosterse smaken in een nieuw jasje, uitstekend in evenwicht met de Sangiovese.

Als aankondiging van het nagerecht volgt een amuse-dessert: een chocolade bloempotje met kalamansi, oreo koekjes en een atsina cress: lekker fris. Alweer zo’n prachtig bord voor het dessert van framboos, witte chocolade, basilicum en vlierbloesem. Als dessertwijn een glas Weingut Tschida Merlot Spätlese 2021: Deze lichtrode wijn heeft een uitnodigende neus met aroma’s van rijpe frambozen en bramen, wat kruidigheid, geconfijte sinaasappelschilletjes, hysop en noga. In de smaak hartige, rijpe tonen met aroma’s van rood fruit en wat kruidigheid. Zoete, rijpe tonen zijn perfect in balans met de levendige zuren.

Chefkok Pascal van Eldijk , souschef Nordin en maître sommelier Milena Visser staan garant voor kwaliteit. Hier wordt alles huisgemaakt! Ambachtelijk met kwaliteitsproducten van het seizoen en zoveel mogelijk van de streek. Het is fijn zulke gemotiveerde jonge ambitieuze talenten te kunnen begroeten als leden van Euro-Toques Nederland!

Welkom bij onze vereniging die staat voor puur – kwaliteit – ambacht en duurzaamheid!