Morille Restaurant

Vermeldingen Gidsen

Morille staat voor eerlijk en puur koken met het beste van Zeeland. In de keuken staan wildpluk en eigen teelt centraal. Er wordt gekookt op basis van de seizoenen en het aanbod van moestuin, veld, zee, bos en duin. Daarom voert Morille een kleine kaart die elke dag anders kan zijn.

Adres: Biggekerksestraat 3, 4371 EW in Koudekerke
Telefoon: 0118 855 543
E-mailadres: info@restaurantmorille.nl
Website: https://www.restaurantmorille.nl
Eigenaar: Dennis & Maaike Willems
Chefkok: Dennis Willems
Maitre: Luc Dehaene

Nieuws over Morille Restaurant

Winnaar Groene Michelin Ster Dennis Willems Restaurant Morille Koudekerke

Onlangs kreeg Chef Patron Dennis Willems van Restaurant Morille in Koudekerke een Groene Michelin ster uitgereikt.

Dennis Willems streeft ernaar alleen producten te gebruiken afkomstig van binnen een straal van 15 kilometer rond zijn zaak. In dit warme restaurant krijgt u het gevoel dat de natuur naar binnen wordt getrokken, en dat is geen toeval. Ingrediënten uit zijn moestuin, afkomstig van wildpluk en zeer lokale producenten giet hij in een veertiengangenmenu. De geïnspireerde, moderne aanpak van de microseizoenen eert de Zeeuwse (vooral plantaardige) rijkdom.

"Onze gerechten zijn grotendeels botanisch, afkomstig uit onze eigen moestuin, uit het wild en soms van kwekers en telers vlakbij. Een enkel gerecht wordt aangevuld met een lokaal en eerlijk stukje vis, vlees of wild. We streven ernaar om alleen producten te gebruiken afkomstig binnen een straal van 15 kilometer. Duurzaamheid, puurheid, groen en lokaal zijn daarmee nog belangrijker geworden."

"Met onze verantwoordelijkheid voor de ecologische voetstap naar de komende generatie zijn we met Euro-Toques Nederland een stap vooruit in de goede richting".

Dennis Willems