Meet the chef: Wouter van Leeuwen IJssel Restaurant Deventer deelnemer PALUX Innovation Award 2023

wouter van leeuwen, palux innovation award, euro-toques nederland

Wouter heeft zijn opleiding genoten aan het ROC Apeldoorn om vervolgens aan de Cas Spijkers Academie Twente niveau 3 en 4 af te ronden. Vervolgens heeft hij een schat aan werkervaring opgedaan bij restaurants als De Oorsprong te Schalkhaar, Het Diekhuus Terwolde, ’t Schulten Hues* Zutphen , Sizzles Apeldoorn en IJssel Restaurant. Als freelancer met zijn eigen bedrijf KooKracht heeft hij mooie opdrachten gedaan voor o.a. restaurants Graphite*, Voldaan en Marlin. Chef de Cuisine Wouter en zijn brigade werken graag met 90% lokale producten van de wisselende seizoenen. Zo komen alle zuivelproducten van de Knapenvelder Zuivelhoeve uit Raalte en de kaas van de kaaswinkel in Deventer. Bloemen , kruiden en fruit komt in de zomer uit eigen kruidentuin.  Wouter van Leeuwen en zijn team  bewijzen dat dit restaurant op hoog culinair niveau meedraait met als doel zijn gasten met verrassende smaakcombinaties te pamperen . De ambachtelijke  bereidingen zijn allen huisgemaakt van natuurzuivere kwaliteitsproducten met de seizoenen en liefst van heel dichtbij.  Lokale specialiteiten en ingrediënten krijgen zo een moderne twist.

De Euro-Toques Nederland PALUX Innovation Award 2023

Woensdag 11 oktober a.s. organiseert Euro-Toques Nederland vanaf 11.00 uur de allereerste “ PALUX Innovation Award “ in de demonstratiekeuken van Culinaire Saisonnier op de Folie Culinaire MECC Maastricht. Het kookpodium van Culinaire Saisonnier is geheel ingericht door PALUX, Keukens met Visie en is van alle gemakken voorzien Deze wedstrijd is in het leven geroepen om de jonge veelbelovende talenten binnen Euro-Toques Nederland een podium te geven. Zij zijn immers de chefs van de toekomst. Deze chefs zullen een signature gerecht presenteren van Euro-Toques waardige producten. Deze ingrediënten voldoen aan de kernwaarden van ETN: (h) eerlijke producten van hoge kwaliteit uit de streek en volgens de seizoenen. Vanzelfsprekend worden de gerechten ter plaatse ambachtelijk bereid.

De hoofdprijs bestaat uit een PALUX, Keukens Met Visie,  Salamander ter waarde van E. 3800,00 zal uitgereikt worden door dhr. Jürgen Noll en dhr. Yvo Berendsen PALUX.