Meet the chef: Torben Bouterse Restaurant 1397 – Hotel de Draak deelnemer PALUX Innovation Award 2023

torben bouterse, restaurant 1397, palux innovation award, folie culinair, euro-toques nederland

Chef-kok Torben Bouterse van Restaurant 1397 in Bergen op Zoom heeft zijn werkervaring opgedaan bij verschillende restaurants waaronder Karel V Goes, Restaurant Het Binnenhof Goes en Het Elfde Gebod. Sinds een aantal jaren werkt hij als gedreven chef-kok bij Restaurant 1397 ( voormalig Restaurant Hemingway) wat deel uitmaakt van het Koninklijke Grand Hotel De Draak in het historische centrum van Bergen op Zoom.  De naam van het restaurant refereert aan 1397, het jaar waarin De Draak met zekerheid al als horecabedrijf bestond. In dit restaurant staat de beleving en culinair genieten hoog in het vaandel. Men treft hier een eigentijdse innovatieve kookstijl aan met wereldse invloeden, maar de Nederlandse keuken vormt de basis. De wijn – en drankenkaart zijn zorgvuldig opgebouwd en voorzien in een keur aan wijnen met grote namen en al dan niet alternatieve/ alcoholvrije dranken.  De menukaart is bewust samengesteld door ons keukenteam onder leiding van chef-kok Torben Bouterse. Zij werken het liefst met lokale producten uit Bergen op Zoom en omstreken en kiezen onze leveranciers zorgvuldig uit waardoor we dagelijks van verse grondstoffen worden voorzien. De menukaart wisselt met de seizoenen mee zodat we u de mooiste producten van ieder seizoen kunnen aanbieden.

Op de vraag waarom Torben en Restaurant 1397 zijn aangesloten bij Euro-Toques Nederland antwoordt hij: “ De visie van Euro Toques past bij mij als chef kok. Het Ambacht van koken zo goed mogelijk uitdragen met de mooiste producten en technieken. Ik wilde graag bij een vereniging/club met ons restaurant en Euro-Toques geeft mij het beste gevoel omdat er een frisse wind door de vereniging heen waait en er dus steeds meer jonge chefs bij aansluiten. Dit is leuk om de kennis met elkaar te delen en te sparen over koken. Ik ben trots dat ik bij deze vereniging mag horen. ”

Euro-Toques Nederland PALUX Innovation Award 2023

Woensdag 11 oktober a.s. organiseert Euro-Toques Nederland vanaf 11.00 uur de allereerste “ PALUX Innovation Award “ in de demonstratiekeuken van Culinaire Saisonnier op de Folie Culinaire MECC Maastricht. Het kookpodium van Culinaire Saisonnier is geheel ingericht door PALUX, Keukens met Visie en is van alle gemakken voorzien Deze wedstrijd is in het leven geroepen om de jonge veelbelovende talenten binnen Euro-Toques Nederland een podium te geven. Zij zijn immers de chefs van de toekomst. Deze chefs zullen een signature gerecht presenteren van Euro-Toques waardige producten. Deze ingrediënten voldoen aan de kernwaarden van ETN: (h) eerlijke producten van hoge kwaliteit uit de streek en volgens de seizoenen. Vanzelfsprekend worden de gerechten ter plaatse ambachtelijk bereid.

De hoofdprijs bestaat uit een PALUX, Keukens Met Visie,  Salamander ter waarde van E. 3800,00 zal uitgereikt worden door dhr. Jürgen Noll en dhr. Yvo Berendsen PALUX.