Meet the chef: Torben Bouterse Restaurant 1397 Bergen op Zoom

torben bouterse, ambassadeur nierstichting, euro-toques nederland

Meet the chef : “Minder Zout, Meer Smaak Award” chef Torben Bouterse Restaurant 1397 Bergen op Zoom

Torben: ‘Mijn tante is nierpatiënt, het maakte altijd veel indruk op mij als zij aan de nierdialyse moest, wat dit voor haar betekende en wat voor invloed dit alles had op haar leven. Dit heeft voor mijn verbinding met de Nierstichting gezorgd en dit probeer ik nu bewust mee te nemen met gerechten op de menukaart.’

Smaakmakers van de Nierstichting richt zich op koken met nóg meer smaak. Onze chefs zoeken continu naar alternatieven voor zout, zoals verse kruiden, specerijen of fermentatie. Dat is namelijk niet alleen beter voor de smaakpapillen, het is ook nog eens veel gezonder. Want teveel zout eten kan funest zijn voor je nieren. Maar liefst 1,7 miljoen mensen in Nederland hebben chronische nierschade en een groot deel van de mensen weet dit niet eens.

www.samensmaakmaken.nl is een initiatief van de Nierstichting. Hier vind je restaurants, partners en horeca-opleidingen die zich hebben aangesloten bij de Smaakmakers beweging.

“Minder Zout, Meer Smaak Award” 2023 powered by HANOS, Nierstichting en Euro-Toques Nederland

Woensdag 20 september 2023 9.30 – 1300 uur zal op de Euro-Toques Nederland Wedstrijdvloer tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam de “Minder Zout, Meer Smaak Award”, powered by HANOS, Nierstichting en Euro-Toques Nederland plaatsvinden. Hier zullen  echte smaakmakers koken met pure smaken en werken met de mooiste en verse ingrediënten. Deze chefs zoeken continu naar alternatieven voor zout, zoals verse kruiden, specerijen of fermentatie. Dat is niet alleen beter voor de smaakpapillen maar ook nog eens gezonder. Want te veel zout eten kan funest zijn voor je nieren. Maar liefst 1,7 miljoen mensen in Nederland hebben chronische nier schade en een groot deel van de mensen weet dit niet. De deelnemers zijn Chefs en hun gezel: een samenwerking van professionals en aankomende jonge talenten (“eigen”BBL/BOL leerling) die gezond en (H)eerlijk koken met minder zout. Zij gaan een drie gangen menu koken met maximaal 2 g. zout. Zij hebben daarbij de volledige vrijheid, het moet gewoon gruwelijk lekker zijn!