Meet the chef: Salvatore Randazzo restaurant Il Gattopardo Rotterdam Palux Innovation Award 2023

salvatore randazzo, il gattopardo, euro-toques nederland, palux innovation award, folie culinair

Meet the chef:

De passie van Salvatore Randazzo, een Siciliaan uit Catania, werd geboren omdat zijn moeder in een pasticceria-laboratorio werkte. Hij begon al vrij jong als leerling bij een kookbrigade van een Siciliaans hotel, en werkte zich daar op tot chef de partie. Zijn gedrevenheid en de liefde voor zijn land en zijn producten vind je rijkelijk terug in zijn gerechten. Door de passie die Salvatore heeft voor het overbrengen van zijn geschiedenis richting de gasten en de liefde die hij wil uitstralen voor het vak, is hij continu bezig geweest, door de jaren heen, met zichzelf te verbeteren. Met als ultieme doel zijn eigen restaurant te hebben waar hij zijn culinaire-cultuur kan overbrengen aan de gasten. Zijn keuken is als ambachtelijk Italiaans / Siciliaans te omschrijven en hierdoor brengt hij zijn passie en herinneringen over. Italian fine dining ten top. “Door lid te zijn van de Euro-Toques Nederland kom ik in contact met veel andere chefs die dezelfde filosofie hebben richting het koken. Hierdoor kan ik mijn creativiteit laten groeien door de leuke collega’s te ontmoeten op evenementen en met hun te sparren. “

Euro-Toques Nederland PALUX Innovation Award 2023

Woensdag 11 oktober a.s. organiseert Euro-Toques Nederland vanaf 11.00 uur de allereerste “ PALUX Innovation Award “ in de demonstratiekeuken van Culinaire Saisonnier op de Folie Culinaire MECC Maastricht. Het kookpodium van Culinaire Saisonnier is geheel ingericht door PALUX, Keukens met Visie en is van alle gemakken voorzien Deze wedstrijd is in het leven geroepen om de jonge veelbelovende talenten binnen Euro-Toques Nederland een podium te geven. Zij zijn immers de chefs van de toekomst. Deze chefs zullen een signature gerecht presenteren van Euro-Toques waardige producten. Deze ingrediënten voldoen aan de kernwaarden van ETN: (h) eerlijke producten van hoge kwaliteit uit de streek en volgens de seizoenen. Vanzelfsprekend worden de gerechten ter plaatse ambachtelijk bereid.

De hoofdprijs bestaat uit een PALUX, Keukens Met Visie,  Salamander ter waarde van E. 3800,00 zal uitgereikt worden door dhr. Jürgen Noll en dhr. Yvo Berendsen PALUX.