Meet the chef: Salvatore Randazzo restaurant Il Gattopardo Rotterdam Bronckhorster Beer & Food Battle 2023

salvatore randazzo, il gattopardo, euro-toques nederland, palux innovation award, folie culinair

Meet the chef:

De passie van Salvatore Randazzo, een Siciliaan uit Catania, werd geboren omdat zijn moeder in een pasticceria-laboratorio werkte. Hij begon al vrij jong als leerling bij een kookbrigade van een Siciliaans hotel, en werkte zich daar op tot chef de partie. Zijn gedrevenheid en de liefde voor zijn land en zijn producten vind je rijkelijk terug in zijn gerechten.

Door de passie die Salvatore heeft voor het overbrengen van zijn geschiedenis richting de gasten en de liefde die hij wil uitstralen voor het vak, is hij continu bezig geweest, door de jaren heen, met zichzelf te verbeteren. Met als ultieme doel zijn eigen restaurant te hebben waar hij zijn culinaire-cultuur kan overbrengen aan de gasten. Zijn keuken is als ambachtelijk Italiaans / Siciliaans te omschrijven en hierdoor brengt hij zijn passie en herinneringen over. Italian fine dining ten top.

“Door lid te zijn van de Euro-Toques Nederland kom ik in contact met veel andere chefs die dezelfde filosofie hebben richting het koken. Hierdoor kan ik mijn creativiteit laten groeien door de leuke collega’s te ontmoeten op evenementen en met hun te sparren. “

Bronckhorster Beer & Food Battle 2023 

Maandagmiddag 9 oktober organiseert Euro-Toques Nederland vanaf 14.00 uur de allereerste “Bronckhorster Beer & Food Battle” in de Battle Area van BBB Maastricht. Deze wedstrijd is in het leven geroepen omdat in de restaurants met grote regelmaat gevraagd wordt naar alternatieven voor wijn. Zo is gebleken dat door de komst van de vele speciaal bieren in Nederland steeds vaker mooie bier – spijs combinaties geserveerd worden waarbij de gast verrast wordt met nieuwe smaakbelevingen. 5 Teams van chef en gezel maken een 3 gangen menu met eigen streek- en seizoen producten ( dus Euro-Toques waardige producten)  en presenteren deze gerechten aan de vakjury. Alle gerechten dienen ter plekke ambachtelijk bereid te worden. De chef of  maître vertelt de jury en het publiek over de samenstelling van het gerecht en de paring met het bier en waarom dit in zijn ogen de beste combinatie is. De deelnemers krijgen ruim van te voren een bierpakket aangeleverd door Bronckhorster Brewing Company . Zij moeten met het nieuwe, geheime Barrel Aged 42 een mooie bier/spijs combinatie bereiden. Daarnaast mag gebruik gemaakt worden van andere speciaal bieren.