Meet the chef: Pasquale Carfora Aroma Italian Fine Dining Vaassen

pasquale carfora, aroma vaassen, euro-toques

Meet the chef: Pasquale Carfora Aroma Italian Fine Dining Vaassen

Pasquale Carfora is afkomstig uit Italië. Hij groeide op aan de kust van Sabaudia, ten zuiden van Rome. Hij kwam hier al zeer vroeg in contact met de typische Zuid-Italiaanse keuken. Op de boerderij van zijn grootouders werden traditionele gerechten bereid met ingrediënten zo van het land. Puur en vers. Zijn moeder werkte daarnaast als chef-kok in een Italiaanse badplaats, waardoor hij ook in aanraking kwam met de professionele keuken. Deze vroege fase heeft de rest van zijn leven gevormd, want al toen besloot hij zijn leven te gaan wijden aan koken. Nadat hij afstudeerde aan de universiteit is hij zijn droom gaan volgen. Hij deed zo veel mogelijk ervaring op bij o.a. Antica Osteria Nonna Rosa* in Vico Equense en La Pergola*** in het Hilton Waldorf Astoria in Rome. Hierna kwamen Pasquale en Elisa naar Nederland. Hij heeft o.a. als chef de cuisine gewerkt in het Grand Café Krasnapolsky in Amsterdam. Dan besluiten zij Restaurant Aroma te beginnen waar Pasquale een combinatie biedt tussen de Italiaanse keuken uit zijn jeugd en de Noord-Europese stijl van koken. Oftewel Italiaanse Fine Dining. De basis hiervan zijn gerechten die bestaan uit een harmonie tussen kwaliteitsproducten uit Italië en verse seizoensproducten uit Nederland, en dan met name uit de Veluwe. Het resultaat is een ervaring vol van verschillende smaken, en aroma’s; vandaar ook de naam Aroma.

De wedstrijd “Minder Zout, Meer Smaak Award” 2023 powered by HANOS, Nierstichting en @Euro-Toques Nederland

Woensdag 20 september 2023 9.30 – 1300 uur zal op de Euro-Toques Nederland Wedstrijdvloer tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam de “Minder Zout, Meer Smaak Award”, powered by HANOS, Nierstichting en Euro-Toques Nederland plaatsvinden. Hier zullen echte smaakmakers koken met pure smaken en werken met de mooiste en verse ingrediënten. Deze chefs zoeken continu naar alternatieven voor zout, zoals verse kruiden, specerijen of fermentatie. Dat is niet alleen beter voor de smaakpapillen maar ook nog eens gezonder. Want te veel zout eten kan funest zijn voor je nieren. Maar liefst 1,7 miljoen mensen in Nederland hebben chronische nier schade en een groot deel van de mensen weet dit niet. De deelnemers zijn Chefs en hun gezel: een samenwerking van professionals en aankomende jonge talenten (“eigen”BBL/BOL leerling) die gezond en (H)eerlijk koken met minder zout. Zij gaan een drie gangen menu koken met maximaal 2 g. zout. Zij hebben daarbij de volledige vrijheid, het moet gewoon gruwelijk lekker zijn!