Meet the chef: Niek Bezuijen Hotel Restaurant Landgoed Groot Warnsborn deelnemer PALUX Innovation Award

niek bezuijen, groot warnsborn, euro-toques, palux innovation award

Niek is geboren en getogen in Epe. Hij heeft zijn studie als zelfstandig werkend kok in Zwolle behaald. Zijn werkervaring deed hij op bij geweldige restaurants als restaurant Sizzles, Restaurant La Tour en Restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk. Na 4 jaar sous chef geweest te zijn bij Restaurant La Belle Source van Landgoed Groot Warnsborn in Arnhem is hij sinds 1 september 2020 aan de slag gegaan als chef kok. Sinds zijn komst is het niveau van het restaurant enorm gestegen. Niek omschrijft zijn keuken als modern, Frans, lokaal en met Oosterse invloeden. In het restaurant La Belle Source bereidt chef Niek Bezuijen en zijn team een dagelijks wisselend 6 tot 8 gangen diner. Hierbij wordt gebruik gemaakt van dagverse seizoens- en regionale producten. Denk bijvoorbeeld aan honing uit eigen bijenkorf of kruiden en vlierbloesem uit eigen tuin. Het Landgoed heeft ook een eigen wijngaard . De oogst is de basis voor “De Bruisende Barones” , de eerste biologische wijn van wijngaard Groot Warnsborn op Wijngoed Mariëndal.

Euro-Toques Nederland PALUX Innovation Award 2023

Woensdag 11 oktober a.s. organiseert Euro-Toques Nederland vanaf 11.00 uur de allereerste “ PALUX Innovation Award “ in de demonstratiekeuken van Culinaire Saisonnier op de Folie Culinaire MECC Maastricht. Het kookpodium van Culinaire Saisonnier is geheel ingericht door PALUX, Keukens met Visie en is van alle gemakken voorzien Deze wedstrijd is in het leven geroepen om de jonge veelbelovende talenten binnen Euro-Toques Nederland een podium te geven. Zij zijn immers de chefs van de toekomst. Deze chefs zullen een signature gerecht presenteren van Euro-Toques waardige producten. Deze ingrediënten voldoen aan de kernwaarden van ETN: (h) eerlijke producten van hoge kwaliteit uit de streek en volgens de seizoenen. Vanzelfsprekend worden de gerechten ter plaatse ambachtelijk bereid.

De hoofdprijs bestaat uit een PALUX, Keukens Met Visie,  Salamander ter waarde van E. 3800,00 zal uitgereikt worden door dhr. Jürgen Noll en dhr. Yvo Berendsen PALUX.