Meet the chef: Manouk De Poorter – Wols Restaurant Dell’Arte Cadzand

manouk wols, dellárte, euro-toques nederland, young chef award

Meet the chef ETN Young Chef Award

Manouk De Poorter-Wols restaurant Dell’Arte Cadzand. Manouk is 27 jaar en woonachtig in Terneuzen. Zij is afgestudeerd aan de Cas Spijkers Academie Breda en werkt inmiddels als sous-chef bij restaurant Dell’arte in Cadzand-dorp.” Het leukste in de keuken vind ik de patisserie maar ik ben overal inzetbaar. In 2018 heb ik ook meegedaan aan de young chef award. Na 5 jaar kennis te hebben opgedaan in verschillende top zaken wil ik mezelf nog 1 keer meten met de andere young chefs. Ik kijk er naar uit om mooie gerechten tijdens de wedstrijd neer te zetten met de gedachte van Escoffier!”.

Euro-Toques Nederland Young Chef Award 2023 powered by VHC BV

Woensdag 20 september 2023 13.30-17.00 uur zal op de Euro-Toques Nederland Wedstrijdvloer tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam de Young Chef Award plaatsvinden. De deelnemers zijn jong getalenteerde chefs in de leeftijd t/m 31 jaar.

DE Jaarlijkse wedstrijd voor jonge chefs in de leeftijd t/m 31 jaar die met elkaar de strijd aangaan op gebied van productkennis, technieken en creativiteit. Al in 1986 riep drie sterren chef Paul Bocuse koks op een dam te werpen tegen het gebruik van kunstmatige toevoegingen in voedsel. De chefs en restaurants die zich aansluiten bij de kernwaarden van Euro-Toques en werken volgens de Code van Eer mogen lid worden . In deze Code van Eer staat opgenomen dat de leden (H)eerlijke gerechten bereiden van natuurzuivere ingrediënten, bij voorkeur uit de streek en met de seizoenen in het kader van duurzaamheid. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door Euro-Toques Nederland en mede mogelijk gemaakt door Gastvrij Rotterdam en VHC BV