Meet the chef: Leon Barents Herberghe in de Heerlyckheid Deurne

leon barents, rick claessen, herberghe in de heerlyckheid, euro-toques, restaurantprijs

Meet the chef

Chef patron Leon Barents van Herberghe in de Heerlyckheid Deurne zit al 37 jaar in het vak en is ambachtsman pur sang. 19 Jaar geleden besloot hij voor zichzelf te beginnen. Met de Franse keuken als basis wordt hier gewerkt met (H)eerlycke en seizoensgebonden producten liefst uit de streek. Voorbeelden hiervan zijn Rijpelaal, streekproducten en- vlees van ’t Streekhuys Deurne en groenten en fruit van de veiling in Grubbenvorst. Sous-chef @Rick Claessen is alweer 11 jaar een vertrouwd gezicht in de keuken en is onlangs toegetreden tot de V.O.F., waarmee opvolging verzekerd is. Samen bereiden Leon en Rick met passie en vakmanschap moderne (h)eerlycke creaties.

De ETN Cookware Company Restaurantprijs 2023.

Dinsdag 19 september a.s. vanaf 13.000 uur zullen zes genomineerde Euro-Toques Nederland Chefs de strijd met elkaar aangaan op de Euro-Toques Nederland wedstrijdvloer tijdens de beurs Gastvrij Rotterdam. Dit zijn ETN chefs die uitblinken in hun presentatie van de kernwaarden van Euro-Toques. In samenwerking met hun eigen leveranciers van Euro-Toques waardige (h)eerlijke producten gaan chef en gezel een drie gangen menu incl. amuse en bijpassende drank bereiden voor de vakjury. De eigen maître zal de gerechten en wijn- bier-spijscombinaties toelichten..