Bronckhorster Beer & Food Battle 2023

De Battle Area BBB Beurs MECC Maastricht

Wanneer:  Maandagmiddag 9 oktober 2023 – 14.00 – 17.30 uur

De deelnemers: Chefs met hun gezel gaan de strijd aan in een competitie waarbij het gaat om de mooiste bier – spijs combinaties.

Omschrijving:  Deze wedstrijd is in het leven geroepen omdat in de restaurants steeds vaker gevraagd wordt naar alternatieven voor wijn. Zo is gebleken dat door de komst van de vele speciaal bieren in Nederland mooie bier – spijs combinaties geserveerd worden waarbij de gast verrast wordt met nieuwe smaakbelevingen.

De Opdracht: Zij maken een 3 gangen menu met eigen streek- en seizoen producten ( dus Euro-Toques waardige producten)  en presenteren deze gerechtjes aan de jury. Alle gerechten dienen ter plekke ambachtelijk bereid te worden. De chef brengt zijn maître mee om de jury en het publiek te vertellen over de samenstelling van het gerecht en de paring met het bier en waarom dit in zijn ogen de beste combinatie is. De deelnemers krijgen ruim van te voren een bierpakket aangeleverd door Bronckhorster Brewing Company . Zij moeten met tenminste één van deze bieren een mooie bier/spijs combinatie bereiden. Vanzelfsprekend mogen er ook meerdere bieren ingezet worden van Bronckhorster.

Moderator: Frits Dunnink bierschrijver Frits Dunnink, smaakenthousiast, gediplomeerd biersommelier en professioneel tekstschrijver.

De Prijs: Brockhorster Brewing Company geeft o.a. als 1e prijs een collab Bier maken door de winnaar van de wedstrijd met Bronckhorster Brewing Company: In samenwerking wordt er een speciaal bier gebrouwen ter promotie voor het winnende bedrijf. Daarbij mogen 2 personen mee met vatenreis naar Frankrijk. De 2e prijs: E.500,00 tegoed brouwerij & 2 personen mee met vatenreis naar Frankrijk. De 3e prijs: E.250,00 tegoed brouwerij & 2 personen mee met vatenreis naar Frankrijk.  Misschien kan Misset Horeca een artikel in de Misset aanbieden. Ik zal kijken wat Cookware Company kan bieden.