Meet the chef: Jurriaan Boon Restaurant Mario Neck

jurriaan boon, restaurant mario, euro-toques nederland, young chef award

Meet the chef: Jurriaan Boon Restaurat Mario Neck.

Vanaf 2021 is Jurriaan Boon als chef kok bij Restaurant Mario in Neck verantwoordelijk voor het alom bekende 7 gangenmenu: een proeverij van antipasti, primi, secondo en dolce. Het streven is om op simpele wijze met een beperkt aantal ingrediënten een hoogstaand product voor te zetten. Iedere twee weken wordt een uitgebalanceerde proeverij van gerechten, waarin de veelal uit Italië geïmporteerde ingrediënten de authenticiteit van de smaken blijft garanderen, ontwikkeld. Daarnaast wordt er gewerkt met streekproducten als verse knoflook en mooie Beemsterkazen. Het menu wordt altijd aangepast aan de seizoenen om de verse kwaliteitsproducten te waarborgen.

Euro-Toques Nederland Young Chef Award 2023 powered by VHC BV

Woensdag 20 september 2023 13.30-17.00 uur zal op de Euro-Toques Nederland Wedstrijdvloer tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam de Young Chef Award plaatsvinden. De deelnemers zijn jong getalenteerde chefs in de leeftijd t/m 31 jaar.

DE Jaarlijkse wedstrijd voor jonge chefs in de leeftijd t/m 31 jaar die met elkaar de strijd aangaan op gebied van productkennis, technieken en creativiteit. Al in 1986 riep drie sterren chef Paul Bocuse koks op een dam te werpen tegen het gebruik van kunstmatige toevoegingen in voedsel. De chefs en restaurants die zich aansluiten bij de kernwaarden van Euro-Toques en werken volgens de Code van Eer mogen lid worden . In deze Code van Eer staat opgenomen dat de leden (H)eerlijke gerechten bereiden van natuurzuivere ingrediënten, bij voorkeur uit de streek en met de seizoenen in het kader van duurzaamheid. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door Euro-Toques Nederland en mede mogelijk gemaakt door Gastvrij Rotterdam en VHC BV