Meet the chef : Jasper Hermans Restaurant Saam Amsterdam

Jasper Hermans, SAAM Amsterdam, euro-toques nederland, Minder zout meer smaak award

Meet the chef : Jasper Hermans Restaurant Saam Amsterdam

Jasper heeft na zijn middelbare school een hogere hotel school gedaan in Lyon. Deze School heet Institut Lyfe. Hier heeft hij 3 jaar op school gezeten en verschillende stages gedaan in Parijs bij sterren restaurants en hotels. Bij terugkomst in Nederland in 2003 is hij bij restaurant De Engel in Rotterdam met Herman de Blijker begonnen aan zijn werkende loopbaan. Uiteindelijk is Jasper in Amstelveen terecht gekomen om daar met restaurant Aan de Poel op te. Na 14 jaar gewerkt te hebben is hij uiteindelijk  bij Aan de Poel geëindigd als Chef-Kok . Vervolgens is hij de uitdaging bij Saam restaurant aangegaan als mede-eigenaar.

De wedstrijd “Minder Zout, Meer Smaak Award” 2023 powered by Hanos, Nierstichting Nederland en Euro-Toques Nederland:

Woensdag 20 september 2023 9.30 – 1300 uur zal op de Euro-Toques Nederland Wedstrijdvloer tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam “Minder Zout, Meer Smaak Award”, powered by HANOS, Nierstichting en Euro-Toques Nederland plaatsvinden. Hier zullen echte smaakmakers koken met pure smaken en werken met de mooiste en verse ingrediënten. Deze chefs zoeken continu naar alternatieven voor zout, zoals verse kruiden, specerijen of fermentatie. Dat is niet alleen beter voor de smaakpapillen maar ook nog eens gezonder. Want te veel zout eten kan funest zijn voor je nieren. Maar liefst 1,7 miljoen mensen in Nederland hebben chronische nier schade en een groot deel van de mensen weet dit niet. De deelnemers zijn Chefs en hun gezel: een samenwerking van professionals en aankomende jonge talenten (“eigen”BBL/BOL leerling) die gezond en (H)eerlijk koken met minder zout. Zij gaan een drie gangen menu koken met maximaal 2 g. zout. Zij hebben daarbij de volledige vrijheid, het moet gewoon gruwelijk lekker zijn!