Meet the chef: Jan Peree Restaurant Kruidt Lichtenvoorde deelnemer PALUX Innovation Award 2023

jan peree, restaurant kruidt, euro-toques nederland, palux innovation award

Meet the chef: Jan Peree Restaurant Kruidt Lichtenvoorde 

Chef Jan Peree heeft zijn opleiding gevolgd aan de Cas Spijkers Academie Twente. Tijdens zijn opleiding heeft hij een grote werkervaring opgedaan bij Hotel Restaurant Stad Munster Winterswijk, Restaurant De Strandlodge Winterswijk en Restaurant De Leeuw in Lichtenvoorde. Daarna heeft hij zijn opleiding afgerond tijdens zijn werk bij Kasteel Engelenburg in Brummen. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en zodra de kans zich voordeed om voor zichzelf te beginnen heeft Jan dit dan ook met beide handen aangegrepen.  Restaurant Kruidt staat voor comfort, kwaliteit en veel sfeer. De keuken beschrijft hij als Klassiek Franse basis met moderne invloeden. Jan en zijn brigade staan voor kwalitatieve en seizoensgebonden gerechten uit de regio. Alles wordt ambachtelijk in eigen keuken vervaardigd en er wordt dagvers gekookt. Voorbeelden van producten waar hij mee werkt zijn De Beekridder van Streekvis, Clara Dubbeldoelkoeien uit Epe en wild van jager Tom Lammers uit Winterswijk.

Euro-Toques staat waar ik als chef en wij als restaurant ook voor staan, zo kort mogelijke lijntjes tussen producent en restaurant, waar mogelijk regionaal en seizoensgebonden werken zonder additieven. Ook vinden wij bij Kruidt dat we het ambacht moeten blijven uitoefenen dit is ook waar mijn passie als chef ligt.

Euro-Toques Nederland PALUX Innovation Award 2023

Woensdag 11 oktober a.s. organiseert Euro-Toques Nederland vanaf 11.00 uur de allereerste “ PALUX Innovation Award “ in de demonstratiekeuken van Culinaire Saisonnier op de Folie Culinaire MECC Maastricht. Het kookpodium van Culinaire Saisonnier is geheel ingericht door PALUX, Keukens met Visie en is van alle gemakken voorzien Deze wedstrijd is in het leven geroepen om de jonge veelbelovende talenten binnen Euro-Toques Nederland een podium te geven. Zij zijn immers de chefs van de toekomst. Deze chefs zullen een signature gerecht presenteren van Euro-Toques waardige producten. Deze ingrediënten voldoen aan de kernwaarden van ETN: (h) eerlijke producten van hoge kwaliteit uit de streek en volgens de seizoenen. Vanzelfsprekend worden de gerechten ter plaatse ambachtelijk bereid.

De hoofdprijs bestaat uit een PALUX, Keukens Met Visie,  Salamander ter waarde van E. 3800,00 zal uitgereikt worden door dhr. Jürgen Noll en dhr. Yvo Berendsen PALUX.