Meet the chef: Floris Vriens Restaurant Morille* Koudekerke

floris vriens, restaurant morille, euro-toques, young chef award

Meet the chef: Floris Vriens Restaurant Morille* Koudekerke

Mijn naam is Floris Vriens, geboren in Brabant maar uitgevlogen naar Zeeland. Sinds dit jaar ben ik werkzaam bij restaurant Morille* in Koudekerke Al van kleins af aan draait alles bij mij om eten. Als kind stond ik altijd bij opa in de moestuin om later met oma in de keuken alles te verwerken. Het delen van eerlijk, lekker, bewust en verantwoord eten is er met de paplepel ingegoten en de manier waarop wij bij Morille* koken voelde dus als thuiskomen.

Visie van Floris Vriens

Met de herinneringen van vroeger, de kennis van vandaag en met het oog op de toekomst neem ik jullie dan ook graag mee in mijn manier van koken, waar de natuur centraal staat en waar alleen gebruik wordt gemaakt van eerlijke en lokale producten. Tijdens deze wedstrijd laat ik jullie graag deze kant van de natuur zien.

Euro-Toques Nederland Young Chef Award 2023 powered by VHC Jongens BV

 

Woensdag 20 september 2023 13.30-17.00 uur zal op de Euro-Toques Nederland Wedstrijdvloer tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam de Young Chef Award plaatsvinden. De deelnemers zijn jong getalenteerde chefs in de leeftijd t/m 31 jaar.

DE Jaarlijkse wedstrijd voor jonge chefs in de leeftijd t/m 31 jaar die met elkaar de strijd aangaan op gebied van productkennis, technieken en creativiteit. Al in 1986 riep drie sterren chef Paul Bocuse koks op een dam te werpen tegen het gebruik van kunstmatige toevoegingen in voedsel. De chefs en restaurants die zich aansluiten bij de kernwaarden van Euro-Toques en werken volgens de Code van Eer mogen lid worden . In deze Code van Eer staat opgenomen dat de leden (H)eerlijke gerechten bereiden van natuurzuivere ingrediënten, bij voorkeur uit de streek en met de seizoenen in het kader van duurzaamheid. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door Euro-Toques Nederland en mede mogelijk gemaakt door Gastvrij Rotterdam en VHC BV