,

Meet the chef ETN Young Chef Award Nick Peters

nick peters, restaurant vesters, euro-toques, young chef award

Meet the chef ETN Young Chef Award Nick Peters

Mijn naam is Nick Peters. Ik heb mijn carrière in de Nijmeegse gastronomie zorgvuldig opgebouwd. Na een opleiding aan de Leijgraaf in Cuijk en het Rijn-IJssel college in Wageningen heb ik gewerkt bij klassieke restaurants als het vermaarde ‘Savarijn’ en ‘In Geuren en Kleuren.’ Op dit moment ben ik souschef bij Restaurant Vesters, een bedrijf wat hoort tot de Nijmeegse culinaire toplaag.

Mijn kookstijl kenmerkt zich door een op gedegen vakkennis gedragen liefde voor oude en nieuwe technieken, met oog voor aardse smaken, verfijning en raffinement. Ook in de waarden van Euro-Toques herken ik mij en deze zijn een leidraad in mijn keuken.

Euro-Toques Nederland Young Chef Award 2023 powered by VHC BV

Woensdag 20 september 2023 13.30-17.00 uur zal op de Euro-Toques Nederland Wedstrijdvloer tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam de Young Chef Award plaatsvinden. De deelnemers zijn jong getalenteerde chefs in de leeftijd t/m 31 jaar.

DE Jaarlijkse wedstrijd voor jonge chefs in de leeftijd t/m 31 jaar die met elkaar de strijd aangaan op gebied van productkennis, technieken en creativiteit. Al in 1986 riep drie sterren chef Paul Bocuse koks op een dam te werpen tegen het gebruik van kunstmatige toevoegingen in voedsel. De chefs en restaurants die zich aansluiten bij de kernwaarden van Euro-Toques en werken volgens de Code van Eer mogen lid worden . In deze Code van Eer staat opgenomen dat de leden (H)eerlijke gerechten bereiden van natuurzuivere ingrediënten, bij voorkeur uit de streek en met de seizoenen in het kader van duurzaamheid. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door Euro-Toques Nederland en mede mogelijk gemaakt door Gastvrij Rotterdam en VHC BV