Meet the chef ETN Young Chef Award: Lars Storteler Bronckhorster Proeflokaal Stenderen

las storteler, brnckhorster proeflokaal, euro-toques nederland, young chef award

Meet the chef ETN Young Chef Award

“Mijn naam is Lars Storteler. Ik ben afgestudeerd aan Het Graafschap College in Doetichem niveau 4 gespecialiseerd kok. Tijdens mijn studie heb ik o.a. gewerkt bij restaurant De Tuinkamer in Ruurlo met chef Jos Weel en restaurant Het Seminar in Zenderen. Na de opleiding heb ik 4,5 jaar gewerkt bij restaurant Het Montferland in Zeddam. Sinds dit jaar ben ik werkzaam als chef kok bij Het Bronckhorster Proeflokaal. Hier werken we graag samen met lokale boerderijen om de mooiste smaakvolle gerechten neer te zetten . Hiervoor gebruik ik zoveel mogelijk technieken van de klassiek Franse keuken met invloeden van de moderne gastronomie. Ik kijk ernaar uit om dit te laten zien tijdens de wedstrijd.”

Euro-Toques Nederland Young Chef Award 2023 powered by VHC BV

Woensdag 20 september 2023 13.30-17.00 uur zal op de Euro-Toques Nederland Wedstrijdvloer tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam de Young Chef Award plaatsvinden. De deelnemers zijn jong getalenteerde chefs in de leeftijd t/m 31 jaar.

DE Jaarlijkse wedstrijd voor jonge chefs in de leeftijd t/m 31 jaar die met elkaar de strijd aangaan op gebied van productkennis, technieken en creativiteit. Al in 1986 riep drie sterren chef Paul Bocuse koks op een dam te werpen tegen het gebruik van kunstmatige toevoegingen in voedsel. De chefs en restaurants die zich aansluiten bij de kernwaarden van Euro-Toques en werken volgens de Code van Eer mogen lid worden . In deze Code van Eer staat opgenomen dat de leden (H)eerlijke gerechten bereiden van natuurzuivere ingrediënten, bij voorkeur uit de streek en met de seizoenen in het kader van duurzaamheid. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door Euro-Toques Nederland en mede mogelijk gemaakt door Gastvrij Rotterdam en VHC BV