Meet the chef: Dimitri Roedoe restaurant ’t Ambachthuys Rotterdam Hillegersberg

dimitri roedoe, 't ambachthuys, euro-toques, restaurantprijs 2023

Meet the chef: 

Al jong weet geboren Leidenaar Dimitri Roedoe precies wat hij wenst; Hij zal in de leer gaan bij de beste chefs ter wereld om zo het prachtige koksambacht te  leren. En zo zal het geschieden. Na een mooie start bij het Limburgse kasteel Wittem reist hij al snel af naar het Zuiden. In het Belgische Brussel zal hij 2 jaar werken bij restaurant Comme Chez Soi*** van chef Pierre Wijnants . Het is hier dat hij voor het eerst kennis maakt met Paul Bocuse en de broers Troisgros. Trots staat hij met hen op de foto. Zijn Toque met handtekeningen van de beroemde chefs staat nog steeds als een relikwie op een prominente plaats in zijn huidige restaurant ’t Ambachthuys. Dimitri vervolgt zijn weg naar Vienne in Zuid-Frankrijk waar hij ruim een jaar werkt bij restaurant La Pyramide**. De volgende stap is Parijs. Bij chef Alain Ducasse*** werkt hij in een keukenteam van 27 man (52 couverts a la carte): zes maanden lang van 6.30 uur tot sluit. Dimitri vervolgt zijn culinaire reis naar Londen en gaat aan de slag bij Pierre Gagnaire***. In The Oak Room werkt hij als souschef met chef Marco Pierre White***, de leermeester van Gordon Ramsay. Met Gordon Ramsay zal hij restaurant Petrus draaien als souschef.  Dan volgen nog banen In Australië  als souschef bij restaurant Est Est Est onder leiding van Masterchef Donovan Cooke in Melbourne en in the States voor restaurant La Grenouille  in New York.

En altijd bleef die wens iets voor zichzelf te beginnen. Tijdens het opdoen van al deze ervaring ontmoet Dimitri de liefde van zijn leven Anka. De wens een eigen restaurant te beginnen wordt groter en groter en samen besluiten ze terug te keren naar Nederland. Hij gaat aan de slag bij restaurant Allemansgeest als chef cuisinier en werkt veel voor de Rotterdamse ondernemer Michel Perridon. In restaurant jachthaven runt Dimitri ruim 3 jaar het besloten restaurant. Inmiddels 7 jaar geleden waagt Dimitri de stap en opent restaurant ’t Ambachthuys in Hillegersberg. Hier voelen Dimitri en Anka zich helemaal op hun plaats. Het restaurant heeft een Chef’s Table voor 6 personen, waarbij de gasten direct aan de keuken dineren. Verder bestaat het restaurant uit een voorkamer tot 15 personen en een achterkamer tot 25 personen. In de zomer is ook het terras achter het restaurant geopend , hier wordt het diner gedraaid indien het weer het toelaat.

De ETN Cookware Company Restaurantprijs 2023

Dinsdag 19 september a.s. vanaf 13.00 uur zullen zes genomineerde Euro-Toques Nederland Chefs de strijd met elkaar aangaan op de Euro-Toques Nederland wedstrijdvloer tijdens de ETN The Cookware Company Restaurantprijs 2023 op de beurs Gastvrij Rotterdam. Deze chefs blinken uit in hun presentatie van de kernwaarden van Euro-Toques. In samenwerking met hun eigen leveranciers van Euro-Toques waardige (h)eerlijke producten gaan chef en gezel een drie gangen menu incl. amuse en bijpassende drank bereiden voor de vakjury. De eigen maître zal de gerechten en wijn- bier-spijscombinaties toelichten..