Meet the chef: Devin Looijschelder Kasteel Kerckebosch Zeist deelnemer Bronckhorster Beer&Food Battle

Devin Looijschelder, Hans van Triest, Kasteel Kerckebosch, Euro-Toques

Meet the chef: Devin Looijschelder Kasteel Kerckebosch Zeist

Met patron cuisinier Hans van Triest is chef de cuisine Devin Looijschelder verantwoordelijk voor alle gastronomie binnen de muren van Kasteel Kerckebosch. DE culinaire trekpleister in Zeist waar iedereen zich welkom voelt met diverse banquet mogelijkheden en een fantastisch licht en modern restaurant in de serre met terras. Devin en zijn team werken uitsluitend met pure, (h)eerlijke producten van uitstekende kwaliteit, veelal uit de streek en altijd de seizoen volgend. Op het landgoed  is een eigen groenten- en kruidentuin en lopen de kippen lekker vrij in de natuur. De gerechten worden klassiek en vakkundig bereid, supervers en mooi op smaak. De keuken van Kasteel Kerckebosch is ruim. Er wordt hard gewerkt met een plezierig team in een goede sfeer.

Bronckhorster Beer & Food Battle 2023

Maandagmiddag 9 oktober organiseert Euro-Toques Nederland vanaf 14.00 uur de allereerste “Bronckhorster Beer & Food Battle” in de Battle Area van BBB Maastricht. Deze wedstrijd is in het leven geroepen omdat in de restaurants met grote regelmaat gevraagd wordt naar alternatieven voor wijn. Zo is gebleken dat door de komst van de vele speciaal bieren in Nederland steeds vaker mooie bier – spijs combinaties geserveerd worden waarbij de gast verrast wordt met nieuwe smaakbelevingen. 5 Teams van chef en gezel maken een 3 gangen menu met eigen streek- en seizoen producten ( dus Euro-Toques waardige producten)  en presenteren deze gerechten aan de vakjury. Alle gerechten dienen ter plekke ambachtelijk bereid te worden. De chef of  maître vertelt de jury en het publiek over de samenstelling van het gerecht en de paring met het bier en waarom dit in zijn ogen de beste combinatie is. De deelnemers krijgen ruim van te voren een bierpakket aangeleverd door Bronckhorster Brewing Company . Zij moeten met het nieuwe, geheime Barrel Aged 42 een mooie bier/spijs combinatie bereiden. Daarnaast mag gebruik gemaakt worden van andere speciaal bieren. De prijsuitreiking zal om 17.30 uur plaatsvinden.