Meet the chef: Brad Schravendijk Amrath Kurhaus Scheveningen

Brad Schravendijk, euro-toques, amrath kurhaus, minder zout meer smaak

Meet the chef: Brad Schravendijk Amrath Kurhaus Scheveningen

Mijn naam is Brad Schravendijk. Ik ben 19 jaar. Ik ben geboren in Rotterdam en woon nu in Delfgauw. Ik ben in 2019 begonnen met de opleiding zelfstandig werkend kok en deze heb ik in juni afgerond met een diploma. Ik ben nu bezig met de opleiding Leidinggevende niveau 4. Toen ik 15 was ben ik als eerst begonnen in Delft bij stadsbakkerij De Diamanten Ring. Hier heb ik een jaar gewerkt en ben daarna in de keuken van restaurant De Sjees in Delft terecht gekomen. Daar wist ik na 1dag al dat dit was wat ik wilde gaan doen. Ik wist altijd al dat ik iets met eten wou doen, ook omdat ik hier zelf van hou. Mijn moeder en ik zijn bijvoorbeeld speciaal naar Parijs gegaan om de cursus macrons maken te volgen (bij Les Secrets Gourmands de Noemie ). Ik ben nu sinds een jaar werkzaam bij het Amrath Kurhaus. Daarvoor heb ik ook nog gewerkt bij restaurant Willem van Oranje in Delft. Ik heb bij Willem en bij het Kurhaus veel geleerd en ik leer nog altijd heel veel. Ik heb altijd onder leiding van andere koks gestaan, maar daar wil ik verandering in brengen. Ik zou graag leiding willen geven aan de keuken en ik wil vooral mezelf blijven ontwikkelen op allerlei gebieden. Vandaag hebben wij met onze gerechten een beetje de kant van Tel Aviv gekozen, omdat Sinan en ik hier pas geleden een workshop over hebben gevolgd bij Hanos. Deze kant was voor mij nieuw en daarom leek mij dit leuk en uitdagend om toe te passen.

De wedstrijd “Minder Zout, Meer Smaak Award” 2023 powered by HANOS, Nierstichting Nederland en Euro-Toques Nederland

Woensdag 20 september 2023 9.30 – 1300 uur zal op de Euro-Toques Nederland Wedstrijdvloer tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam “Minder Zout, Meer Smaak Award”, powered by HANOS, Nierstichting en Euro-Toques Nederland plaatsvinden. Hier zullen echte smaakmakers koken met pure smaken en werken met de mooiste en verse ingrediënten. Deze chefs zoeken continu naar alternatieven voor zout, zoals verse kruiden, specerijen of fermentatie. Dat is niet alleen beter voor de smaakpapillen maar ook nog eens gezonder. Want te veel zout eten kan funest zijn voor je nieren. Maar liefst 1,7 miljoen mensen in Nederland hebben chronische nier schade en een groot deel van de mensen weet dit niet. De deelnemers zijn Chefs en hun gezel: een samenwerking van professionals en aankomende jonge talenten (“eigen”BBL/BOL leerling) die gezond en (H)eerlijk koken met minder zout. Zij gaan een drie gangen menu koken met maximaal 2 g. zout. Zij hebben daarbij de volledige vrijheid, het moet gewoon gruwelijk lekker zijn!