Meet the chef : Bart Eker Kasteel Kerckebosch finalist Young Chef Award powered by VHC BV

bart eker, kasteel kerckebosch, euro-toques nederland, young chef award 2023

Meet the chef: Bart Eker Kasteel Kerckebosch Zeist

“ Begin 2016 begon mijn koks-carrière als stagiair bij de Bovenmeester in Steenwijk, onder leiding van Jan Nijland en later Kevin Schlaman. Hierna ben ik klassiek verder gaan leren bij Paul Stegeman in Zwolle, Restaurant ’t Pestengasthuys. Nadat ik mijn koks-diploma op zak had heb ik me verder ontwikkeld bij Hermitage in Zeist, onder Robin Drega. En dit heeft mij gebracht bij het mooie kasteel Kerckebosch, waar ik onder leiding van Devin Looijschelder mijn creatieve kwaliteiten verder kan ontwikkelen. Ik kook graag simpel en elegant, laat het product spreken, en probeer daarom afleidingen tot een minimaal te houden.”

ETN Young Chef Award powered by VHC BV

Woensdag 20 september 2023 13.30-17.00 uur zal op de Euro-Toques Nederland Wedstrijdvloer tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam de Young Chef Award plaatsvinden. De deelnemers zijn jong getalenteerde chefs in de leeftijd t/m 31 jaar.

Wedstrijdomschrijving Young Chef Award

DE Jaarlijkse wedstrijd voor jonge chefs in de leeftijd t/m 31 jaar die met elkaar de strijd aangaan op gebied van productkennis, technieken en creativiteit. Al in 1986 riep drie sterren chef Paul Bocuse koks op een dam te werpen tegen het gebruik van kunstmatige toevoegingen in voedsel. De chefs en restaurants die zich aansluiten bij de kernwaarden van Euro-Toques en werken volgens de Code van Eer mogen lid worden . In deze Code van Eer staat opgenomen dat de leden (H)eerlijke gerechten bereiden van natuurzuivere ingrediënten, bij voorkeur uit de streek en met de seizoenen in het kader van duurzaamheid. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door Euro-Toques Nederland en mede mogelijk gemaakt door Gastvrij Rotterdam.