Meet the brewer: Jeroen Verbruggen is eigenaar en brouwer van Kameraod Brouwers.

Kameraod brouwers, jeroen verbruggen, euro-toques

Jeroen Verbruggen is eigenaar en brouwer van Kameraod Brouwers.

Al meer dan 15 jaar brouwt hij samen met zijn vader Joep verschillende speciaal bieren. Nadat ze in 2018 op de Open Nederlandse Kampioenschappen de 1e prijs wonnen, maakten ze de overstap naar een eigen professionele brouwerij. Het  mooiste van alles, dat doen ze als echte Kameraoden !   Inmiddels brouwen ze in eigen brouwerij (2HL) alleen nog specials en zijn ze bezig met de ontwikkeling van nieuwe receptuur. De vaste bieren brouwen ze inmiddels zelf op een grotere installatie elders in de provincie.  De Kameraod brouwerij bevindt zich binnen het pand van Restaurant Graaf ter Horst, een prachtig restaurant waar ze al vanaf het begin een enorme verbinding mee hebben.  De afgelopen jaren zijn ze steeds intensiever gaan samenwerken en daarmee ontstond een aantal jaar geleden de culinaire bierbeleving. Een avondvullend programma met 5 gangen en 5 bijpassende bieren waarbij de brouwer en chef je meenemen in het verhaal en uitleg geven over de combinaties.

De passie en verbinding voor smaak gaat eind 2022 verder. Dan rondt Jeroen zijn opleiding af tot internationaal biersommelier. De combinatie van brouwer en biersommelier maakt dat Jeroen nog beter kan proeven en de bieren kan ‘sturen’. Iets waar hij heel gelukkig van wordt.

Op dit moment zijn ze klaar voor de volgende stap: Kameraod Brouwers van lokaal naar regionaal verder op de kaart zetten. Eind november start Jan Joosten ( met meer dan 25 jaar horeca ervaring en minimaal net zo enthousiast als zij)  met de verkoop en zullen ze vooral op zoek gaan naar toffe samenwerkingen.

Benieuwd naar ons recept?

Ons recept vormt verbinding. Wij verbinden de beste ingrediënten, de tofste horeca locaties en de gezelligste bierliefhebbers. Oftewel wij vormen Kameraodschap.

Want het mooiste bier beleef je samen.

Bronckhorster Beer & Food Battle 2023 

Maandagmiddag 9 oktober organiseert Euro-Toques Nederland vanaf 14.00 uur de allereerste “Bronckhorster Beer & Food Battle” in de Battle Area van BBB Maastricht. Deze wedstrijd is in het leven geroepen omdat in de restaurants met grote regelmaat gevraagd wordt naar alternatieven voor wijn. Zo is gebleken dat door de komst van de vele speciaal bieren in Nederland steeds vaker mooie bier – spijs combinaties geserveerd worden waarbij de gast verrast wordt met nieuwe smaakbelevingen. 5 Teams van chef en gezel maken een 3 gangen menu met eigen streek- en seizoen producten ( dus Euro-Toques waardige producten)  en presenteren deze gerechten aan de vakjury. Alle gerechten dienen ter plekke ambachtelijk bereid te worden. De chef of  maître vertelt de jury en het publiek over de samenstelling van het gerecht en de paring met het bier en waarom dit in zijn ogen de beste combinatie is. De deelnemers krijgen ruim van te voren een bierpakket aangeleverd door Bronckhorster Brewing Company . Zij moeten met het nieuwe, geheime Barrel Aged 42 een mooie bier/spijs combinatie bereiden. Daarnaast mag gebruik gemaakt worden van andere speciaal bieren.