Leefgoed De Olifant met restaurant De Koningin
Steenoven De Olifant ( met een knipoog naar het meanderende riviertje als de slurf van een olifant) is een rijksmonument met een rijke historie. De oven waarin eens de befaamde IJsselstenen werden gebakken, is nu een voorhof wat bereikbaar is via een poortje. Hieromheen is in de zeventiger jaren een monumentale villa verrezen, ontworpen door architect Gunnar Daan. Het riante woonhuis werd in de stijl van de houten turfschuren gebouwd. Het terrein van de oude steenfabriek, de steenplaats werd een parkachtige tuin met schuren vormt nu Leefgoed de Olifant. Het erfgoed en haar terrein met opstallen zijn geheel verbouwd tot vergader- en evenementenlocaties ( De Hut, De Beer, De Kas, De Plaets en De Weide) en fine dining restaurant De Koningin. Alles duurzaam gebouwd met prachtige vergezichten over het slagenlandschap van de Hollandse polder.
Duurzame bedrijfsvoering
Doel van Leefgoed De Olifant BV , met in de directie Hans Heesterbeek, is het terrein en de gebouwen te delen en open te stellen voor de gasten. De nadruk ligt volledig op het uitdragen van het gastvrijheidsconcept met een duurzaam team van medewerkers. Er worden ook culturele activiteiten en Leefgoed Buitendagen georganiseerd voor het onderhoud van het terrein en het oogsten van groenten en fruit uit eigen tuinen en boomgaard.
Restaurant De Koningin
Chef Tim Conijnenberg en zijn jonge, talentvolle en ambitieuze keukenteam nodigen je uit om de kunst van fine dining te ervaren. De keuken is gebaseerd op de klassieke technieken van de Franse Keuken met uitstapjes naar de wereldkeuken. Maandelijks wordt de gast verrast met een nieuwe menukaart aangepast aan de ingrediënten van het seizoen en het aanbod van moestuin en boomgaard. Hierbij komen smaak, presentatie en creativiteit samen om de zintuigen te betoveren. De oogstrelende gerechten worden perfect gecombineerd met exclusieve wijnen en Champagne Courtier.
Chef Tim heeft tijdens en na zijn opleiding aan de Cas Spijkers Academie culinaire ervaring opgedaan bij bedrijven als De Blauwe Hoed*, Goesting, Figi en De Overkant ( eigen restaurant) . Sinds een aantal jaren werkt hij als chef bij Restaurant De Koningin. Alle gerechten worden in eigen keuken gemaakt van lokale- en seizoenspoducten en producten uit eigen moestuin en boomgaard. Naast een maandelijks wisselend 4 of 5 gangen menu met een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding staan er veel thema avonden op de agenda zoals wijn-spijs diner, bier-spijsdiner, rosé & bites, champagne & oesterproeverij. Zelfs Kerst 2025 staat al aangekondigd. Een veelbelovende vergader- en evenementenlocatie met een prachtig restaurant. De rust en de ruimte, gecombineerd met kwaliteit, maakt Leefgoed De Olifant tot een stukje puur leefgenot in de toch al zo drukke Randstad. Restaurant de Koningin in de oude wagenschuur is een sfeervol restaurant, waar je in alle rust kunt genieten van heerlijke fine dining gerechten en bijpassende drankjes.
STRRN #23