,

Jozua Jaring nieuw bestuurslid Euro-Toques Nederland.

November 2022,

Patron Cuisinier Jozua Jaring is Chef-kok en eigenaar van restaurant Ratatouille Food & Wine* Haarlem. Voorheen werkte hij onder andere bij de restaurants De Hoop op d’Swarte Walvis in Zaandam, Vis & Ko in Haarlem en Chapeau!** in Bloemendaal. In september 2013 startte hij Ratatouille Food & Wine. Het restaurant is – evenals  Ratatouille – een mix van de Franse keuken in de realiteit van vandaag met uitmuntende prijs-kwaliteitverhouding in een unieke monumentale locatie aan Het Spaarne  .

Verwacht bij Ratatouille Food & Wine een met zorg en creativiteit samengestelde menukaart, laagdrempeligheid, en het gebruik van exclusieve signatuurgerechten. Alles wordt tot perfectie bereid met exclusieve smaakpaletten, uitstekende wijnen en altijd gebruik makend van beschikbare seizoen- en zo mogelijk streek producten.

In november 2014 werd Ratatouille Food & Wine bekroond met een Michelinster. Michelin noemde het restaurant bij de uitreiking van de eerste ster in 2014: “Een voorbeeld voor de nieuwe generatie koks en restaurants: minder stijf, minder duur, en toegankelijker. Het gaat om wat er op het bord komt.” Ook bij Gault & Millau Nederland wordt lovend gesproken over Ratatouille. Het restaurant werd dit jaar beloond met een stijging naar maar liefst 16,5 punten en 3 koksmutsjes!

Het bestuur van Euro-Toques Nederland is blij te kunnen melden dat Jozua deel gaat nemen binnen het bestuur als algemeen lid.