Inschrijving “Minder Zout, Meer Smaak Award” powered by HANOS is van start!

Waar: Euro-Toques Nederland wedstrijdvloer Gastvrij Rotterdam.

Wanneer: Woensdag 20 september 10.00 – 13.00 uur

De deelnemers: Chefs en hun gezel: een samenwerking van professionals en aankomende jonge talenten (“eigen”BBL/BOL leerling) die gezond en (H)eerlijk koken met minder zout.

Omschrijving: ETN beschikt over 5 wedstrijdkeukens en 1 demo keuken. 5 Teams van smaakmakers (  chef en jonge gezel) gaan de strijd met elkaar aan onder het motto: “meer smaak, minder zout” . Zij gaan een drie gangen menu koken met maximaal 2 g. zout. Zij hebben daarbij de volledige vrijheid, het moet gewoon gruwelijk lekker zijn!

Chef & gezel kopen zelf ingrediënten in met waarde cheque die ter beschikking is gesteld door HANOS. Alle producten moeten op de wedstrijdvloer bereid worden ( dus geen MEP v.t.v.). De deelnemers worden van te voren bijgepraat door Nierstichting om chef en gezel goed te informeren over het “minder zout, meer smaak” verhaal. Doel is het publiek te tonen hoe er smaakvol gekookt kan worden met minder zout.

De jury: Jury Voorzitter Adrian Zarzo* ( ambassadeur Nierstichting ) en vertegenwoordigers van HANOS, Euro-Toques Nederland, de pers en de gastvrijheid.

Prijs:  Waardecheque van maar liefst E.500,00 te besteden bij HANOS.