Hof Oud Strijbeek Restaurant

HOF OUD STRIJBEEK, EURO-TOQUES

Kom de mooiste gerechten uit de wereldkeuken proeven in de gemoedelijke sfeer van het Brabantse buitenleven. Henri legt zijn culinaire ambities in smaakbeleving die herkenbaar is met af en toe een spannende, gewaagde toon en altijd een goede prijs-kwaliteit verhouding.

Adres: Strijbeekseweg 57, 4856 AA in Strijbeek
Telefoon: 076 7633651
E-mailadres: info@hofoudstrijbeek.nl
Website: https://www.hofoudstrijbeek.nl
Eigenaar: Henri & Jolanda Brouwers
Chefkok: Henri brouwers
Maitre: Jolanda Brouwers

Nieuws over Hof Oud Strijbeek Restaurant

Euro-Toques Nederland verwelkomt Hof Oud Strijbeek van Henri Brouwers

Door: Yolande Vesters Euro-Toques Nederland.

Henri Brouwers is een bekende in de gastronomische wereld. Zo nam hij deel aan Het Nederlandse Culinaire Team, was chef bij restaurants als 5th Avenue, Auberge de Zwaan, restaurant l’Orangerie en chef patron restaurant Bij Ons Behaeghe en nu alweer twee jaar bij Hof Oud Strijbeek. Wij kennen Henri als een vakman pur sang, een echte ambachtsman die zijn vak verstaat. Dineren bij Hof Oud Strijbeek staat voor ambachtelijk bereide voeding van verse seizoensproducten van goede kwaliteit. Mooie smaken, eerlijke bereidingen, kortom vakmanschap, geheel aansluitend bij het gedachtengoed van Euro-Toques Nederland.

Henri en Jolanda, eigenaren van Hof Oud Strijbeek Welkom bij Hof Oud Strijbeek. In het restaurant maakt u kennis met Henri’s toegankelijke gerechten uit de wereldkeuken, waarin prijs kwaliteit verhouding de boventoon voert. Het restaurant van Henri en Jolanda Brouwers vindt u onder de rook van Breda aan de Strijbeekseweg 57 in Strijbeek, 5 minuten rijden vanaf het centrum van Ulvenhout.

Henri laat ons kennis maken met zijn keuken. Als voorgerecht presenteert hij een tiramisu van rivierkreeftjes met gebrande heilbot. Daarbij een frisse limoenmayonaise, een huisgemaakte bitterbal van tonijn, een krokantje van 5 spices en ingelegde radijsjes en komkommer. Mooie bereidingen van vis begeleidt door de frisse zuren van limoen en ingelegde groenten en de kruidigheid van de 5 spices kruiden.

 

De sympathieke gastvrouw sommelier schenkt ons hierbij een mooi glas Massimo de Leonardo: een heerlijke 100% Pinot Grigio, perfect op temperatuur. Deze geurige, droge en licht tintelende witte wijn heeft een frisse smaakstructuur. De afdronk is fris droog en fijn aromatisch en vormt een juiste balans met het vis voorgerecht .

Het tussengerecht volgt. Een huisgemaakte ravioli van Burrata met daarop op de huid gegrilde Pieterman, een baarsachtige vis uit de Noordzee. Een stevig, smaakvol visje. De vis wordt begeleid door een Hollandaise van saffraan, groene asgerpes en zilte zeekraal. Vanzelfsprekend is de ziltigheid van de zeekraal een mooie combinatie met deze Noordzeevis. De groentinten van de zeekraal, groene asperge en slasoorten vormen met de lichtgele tinten van de saffraan en de vis een mooie balans in de opmaak van dit gerecht.

Bij dit vis tussengerecht een glas Chateau Mourgues de Grès Pont du Gard Fleur d’Aubépine: een zeer originele assemblage van 50% Picpoul en 50% Muscat. Volgeel van kleur, fraai van geur en met een intens aroma van bloemen en rijpe fruittonen. De smaak is rond, vol en aromatisch en eindigt evenwichtig met milde zuren in de afdronk.

Wijn en gerecht zijn hierdoor perfect in balans en vullen elkaar naadloos aan.

Dan volgt het hoofdgerecht. Drie bereidingen van Texels lam. De lamsfilet met een perfecte cuisson, de bout met Oosterse kruiden en een rouleaux van zwezerik begeleidt door een smaakvolle jus van het lam en basilicum uit eigen kruidentuin. De Hollandse witte asperges beetgaar met een licht vleugje nootmuskaat. Verse spinazie, een puree van erwt, een quenelle van gele biet en gort. Met aandacht voor alle ingrediënten perfect en ambachtelijk bereidt. Hier staat een vakman in de keuken!

Bij het lam schenkt onze sommelier een glas Pedroncelli Dry Creek Valley Mother Clone Zinfandel uit de Sonoma Valley – Verenigde Staten. Een helderrode wijn met een pittig fruitig en kruidig aroma van bedeesd eikenhout op de achtergrond. De smaak zet vol in en ontwikkelt zich harmonieus, met frisheid en lichte tannine. Een fraaie begeleider van fijn vlees zoals in dit geval Texels lam.

Als nagerecht een taartje van aardbei met spekkoek, een merengue van rood fruit, zelfgemaakte kletskoppen en vers rood fruit. Een mooi klassieke afsluiting van een smaakvol diner. Lekker fris en fruitig, zoals een zoet nagerecht behoort te zijn. Ook de friandises bij de koffie zijn huisgemaakt .

Bij het zoete nagerecht een glas Du Toitskloof Western Cape Red Muscadel van de Breedekloof Valley in Zuid-Afrika. Een roodoranje gekleurde, versterkte wijn met een verfijnde geur van Turks fruit, gedroogde theeblaadjes, honing en rozijnen. De krachtige zoete en zalvende smaak met nuances van lychee en mango pas perfect in combinatie met het zoete dessert

Een en al verwennerij bij Hof Oud Strijbeek waar ambacht en vakmanschap hoogtij vieren. Welkom bij Euro-Toques Nederland, Henri Brouwers en team!!