Euro-Toques Nederland verwelkomt chefkok De Leeuw Echteld

Kok nodig? | Chef-kok de Leeuw

1 December 2019 begon Jimmy de Leeuw “Chef-kok de Leeuw”. Voor Chef-kok de Leeuw een ongekend jaar. Wat is er veel gebeurd! Veel leren, ontdekken, uitdenken en aanpassen. Schakelen, kennismaken en werken als gezin. Maar ook veel genieten en ondanks alle Corona perikelen een fantastische nieuwe start. Als ZZP-kok, met jarenlange ervaring in tal van keukens, heeft Jimmy de vrijheid om veel verschillende opdrachten aan te nemen. Voor hem heerlijk wisselend en uitdagend. Voor de gast plezierig vanwege de grote mogelijkheden!

Het samenstellen van menu’s is voor Jimmy een hobby, hierin kan hij al zijn creativiteit kwijt, uiteraard met oog voor haalbaarheid en budget. Een romantisch diner voor twee, maar ook een compleet feest verzorgen: de gast krijgt altijd vakwerk passend bij zijn wensen. Naast een professionele bordopmaak, kan ook de styling van het buffet aan hem toevertrouwd worden. Hij is stress bestendig en creëert overzicht: iedereen op de best mogelijke plek verhoogt de productiviteit en samenwerking onderling.

Chefkok de Leeuw verzorgt catering op maat, thuis uit eten met een luxe Contreientafel voor een luxe ontdekkingstocht door de buurt met producten van topkwaliteit. Alles is ambachtelijk huisgemaakt met zoveel mogelijk lokale producten. Jimmy werkt ook veel met kruiden en groenten uit eigen moestuin. Tevens probeert hij zo duurzaam en ecologisch verantwoord mogelijk te werken. De regels van het RIVM worden nauwgezet gevolgd: veiligheid voorop.

Als amuse presenteert Jimmy een honingtuille gevuld met tomatengel en een crème van geitenkaas, daarbij een crumble van walnoot en tuinkers uit eigen tuin. De honing is van de Raafjeshof in Culemborg. De geitenmelk uit Maasdriel. Een mooie klassieke combinatie van smaken op een moderne wijze verwerkt.

Als voorgerecht een aardappelwaaier. Dit is een krokant van Opperdoezer aardappel met een rouleaux van biologische kip ( westerkloeke uit Dreumel). Daarbij daslook met een vinaigrette van hondsdraf, een poeder van rode biet en ingelegde groenten. Zowel de daslook als de hondsdraf zijn eigenhandig wild geplukt. Leuke, super verse eerlijke ingrediënten maar ook een lust voor het oog.

We gaan naar het volgende voorgerecht: Een krokant van zaden, spuit, ingelegde gele en witte bieten , poeder en gepofte rode biet, en chioggia bieten met een kaviaar van appelciderazijn en gepofte knoflook. De creme van gepofte knoflook is gemaakt van geitenyoghurthangop. Wat een creatieve verwerking van groenten en zaden.

Nog zo’n prachtig voorgerecht: Kippenlevermousse van Kempkerkip met een dropglacé. Daarbij gegrilde rode ui, rucola bloemen, dille en hazelnoten uit eigen tuin en een crème van sinaasappelmarmelade. Mooie smaakbeleving, een plaatje.

Er volgt gerookte longhaas van de kloosterboerderij van Buuren in Horssen, daarbij gedroogde en gepekelde rammenas , een mayonaise van dragon en verse dragon uit eigen tuin.  Een mooi stukje vlees met creatieve verwerkingen van groenten en kruiden. Het vakmanschap en de passie van chef Jimmy stralen toch wel van deze gerechtjes af. Hier wordt met plezier gewerkt.

Het hoofdgerecht van Nederlandse zeeduivel met een schuimige vissaus ( huisgemaakt van de graten). Gecombineerd met veel groenten en kruiden uit eigen tuin: de winterpostelein , de dillestengel poeder en de groene kruidenolie. Daarbij zeebanaan, aardpeerkrokant en gepickelde sjalot. De aardpeer werd gerooid in de pluktuin Ijzendoorn en vervolgens gefermenteerd. Chef Jimmy en zijn vrouw doen er werkelijk alles aan zoveel mogelijk producten uit eigen omgeving te halen. Daarbij worden de seizoenen uiteraard gevolgd. De werkwijze en het gedachtengoed van Jimmy de Leeuw sluit precies aan bij dat van Euro-Toques Nederland en wij zijn dan ook blij hem te verwelkomen als nieuw bedrijfslid!!

28-04-2021

Yolande Vesters PR bestuur Euro-Toques Nederland