Euro-Toques Nederland organiseert de “Bronckhorster Beer & Food Battle” 2023 BBB Maastricht.

bronckhorster beer & food Battle, euro-toques nederland, bbb

Persbericht

Euro-Toques Nederland organiseert de “Bronckhorster Beer & Food Battle” 2023 BBB Maastricht.

Maandagmiddag 9 oktober organiseert Euro-Toques Nederland vanaf 14.00 uur de allereerste “Bronckhorster Beer & Food Battle” in de Battle Area van BBB Maastricht. Deze wedstrijd is in het leven geroepen omdat in de restaurants met grote regelmaat gevraagd wordt naar alternatieven voor wijn. Zo is gebleken dat door de komst van de vele speciaal bieren in Nederland steeds vaker mooie bier – spijs combinaties geserveerd worden waarbij de gast verrast wordt met nieuwe smaakbelevingen.

De opdracht

5 Teams van chef en gezel maken een 3 gangen menu met eigen streek- en seizoen producten ( dus Euro-Toques waardige producten)  en presenteren deze gerechten aan de vakjury. Alle gerechten dienen ter plekke ambachtelijk bereid te worden. De chef of  maître vertelt de jury en het publiek over de samenstelling van het gerecht en de paring met het bier en waarom dit in zijn ogen de beste combinatie is. De deelnemers krijgen ruim van te voren een bierpakket aangeleverd door Bronckhorster Brewing Company . Zij moeten tenminste met de nieuwe, nog geheime, Barrel Aged 42 een mooie bier/spijs combinatie bereiden. Daarnaast kunnen ook andere speciaal bieren ingezet worden.

De deelnemers

Devin Looijschelder – Kasteel Kerckebosch Zeist

Björn de Waal – Restaurant ’t Arsenaal 1309 Doesburg

Nick Peters en Jasper van Pinxteren – Restaurant Vesters Nijmegen

Chef Mike en brouwer Jeroen – Restaurant De Graaf Ter Horst en Brouwerij Kameraod Horst

Salvatore Randazzo en Vincent Muller – Restaurant Il Gattopardo Rotterdam

De vakjury

Als moderator zal bierschrijver Frits Dunnink, smaakenthousiast, gediplomeerd biersommelier en professioneel tekstschrijver optreden. De vakjury bestaat uit:

  • Jury voorzitter: Manuel Jansen lid ETN en bekend van beer-food restaurant De Limus en nu executive chef Bronckhorster Proeflokaal & Pub & Restaurant.
  • Steve Gammage Owner Bronckhorster Brewing Company
  • Jozua Jaring Ratatouille Food & Wine, bestuur Euro-Toques Nederland
  • Gerard Molenaar, bierspecialist ENTREE Magazine
  • Kees Bruins STRRN Restaurants

De prijzen

Brockhorster Brewing Company heeft als 1e prijs een collab bier maken door de winnaar van de wedstrijd met Bronckhorster Brewing Company: In samenwerking wordt er een speciaal bier gebrouwen ter promotie voor het winnende bedrijf. Daarbij mogen 2 personen mee met vatenreis naar Frankrijk. De 2e prijs: E.500,00 tegoed brouwerij & 2 personen mee met vatenreis naar Frankrijk. De 3e prijs: E.250,00 tegoed brouwerij & 2 personen mee met vatenreis  naar Frankrijk.