De genomineerden van de Euro-Toques Cookware Company Restaurantprijs 2023 zijn bekend!

Euro-Toques Nederland Cookware Company Restaurantprijs

De missie

In 1986 riep de Franse chef Paul Bocuse alle Europese chefs op zich aan te sluiten bij zijn missie en een halt toe te roepen aan het gebruik van kunstmatige toevoegingen in het eten. Zijn kernwaarden: ambachtelijk werken, alleen gebruik maken van (H)eerlijke producten liefst uit de omgeving en het seizoen volgende om zo onnodige foodmiles tegen te gaan en zo duurzaam te handelen werden beschreven in De Code Van Eer. Alle chefs en restaurants aangesloten bij Euro-Toques Nederland handelen volgens deze Code Van Eer. Deze missie is in de huidige tijd actueler dan ooit. Een gezonde levensstijl en een goed voedingspatroon zijn van levensbelang. Duurzaam handelen een must voor het voortbestaan van ons leven op aarde.

De strijd tegen PFAS met The Cookware Company

PFAS zijn chemische stoffen die door de mens gemaakt zijn en een negatief effect hebben op milieu en gezondheid. Naast handige eigenschappen hebben PFAS vooral ongewenste eigenschappen. Ze zijn niet afbreekbaar in het milieu, geven schadelijke effecten voor mens en milieu, verspreiden zich snel en gemakkelijke in het milieu en hopen zich op in het lichaam van mens, dier en planten. De Cookware Company bindt met o.a. merken Greenpan en Greenchef al jaren de strijd aan met PFAS. Ondertussen heeft The Cookware Company wereldwijd eigen fabrieken waarbij tijdens de productie de focus ligt op kwaliteit, nieuwe technologieën en duurzaamheid. Zij stellen een prijzenpot ter beschikking van maar liefst E.23.500,00 om chefs te belonen die de Code Van Eer dagelijks uitdragen.

Onze leden zijn onze ambassadeurs

Euro-Toques Nederland ziet al zijn leden dan ook als ambassadeur van zijn missie.  Met name de jonge chefs geloven in het nieuwe ambachtelijke koken. Weg met de fastfood cultuur en terug naar de natuur met gezonde, duurzame producten van topkwaliteit. Door de verscheidenheid van ambachtelijk werken met producten uit de streek en met het seizoen bieden zij de gast een unieke en gevarieerde smaakbeleving.

De genomineerden

Dinsdag 19 september a.s. vanaf 13.000 uur zullen de volgende Euro-Toques Nederland Chefs de strijd met elkaar aangaan op de Euro-Toques Nederland wedstrijdvloer tijdens de beurs Gastvrij Rotterdam. In samenwerking met hun eigen leveranciers van Euro-Toques waardige (h)eerlijke producten gaan chef en gezel een drie gangen menu incl. amuse en bijpassende drank bereiden voor de vakjury. De eigen maître zal de gerechten en wijn- bier-spijscombinaties toelichten. De genomineerden zijn:

  • Jouke Piet Drijfhout Restaurant De Slotplaats Bakkeveen
  • Leon Barents Herberghe In De Heerlyckheid Deurne
  • Dimitri Roedoe Restaurant ’t Ambachtshuys Rotterdam Hilligersberg
  • Ingenhousz Breda
  • Frank Streefland Restaurant de Nieuwe Polderkeuken Stolwijk
  • Sander de Vette Hotel Restaurant de Mandemaaker Bunschoten Spakenburg