De deelnemers van de “Minder Zout, Meer Smaak Award” zijn bekend !!!

nierstichting,hanos,euro-toques, minder zout meer smaak

“Minder Zout, Meer Smaak Award”

Powered by Euro-Toques Nederland, Nierstichting Nederland en Hanos 

Ben jij een echte Smaakmaker?

Dan is deze wedstrijd echt iets voor jou! Want echte smaakmakers koken met pure smaken en werken met de mooiste en verse ingrediënten. Deze chefs zoeken continu naar alternatieven voor zout, zoals verse kruiden, specerijen of fermentatie. Dat is niet alleen beter voor de smaakpapillen maar ook nog eens gezonder. Want te veel zout eten kan funest zijn voor je nieren. Maar liefst 1,7 miljoen mensen in Nederland hebben chronische nierschade en een groot deel van de mensen weet dit niet.

Waar 

Euro-Toques Nederland wedstrijdvloer Gastvrij Rotterdam

Wanneer

Woensdag 20 september 10.00 – 13.00 uur

De deelnemers

Chefs en hun gezel: een samenwerking van professionals en aankomende jonge talenten (“eigen”BBL/BOL leerling) die gezond en (H)eerlijk koken met minder zout.

De deelnemers zijn bekend ( in willekeurige volgorde)

Jasper Hermans, Sybren van Dam                   Restaurant SAAM – Amstelveen

Sinan Karaman                                                     Grand Hotel Amrâth – Kurhaus Scheveningen

Torben Bouterse                                                   Restaurant 1397 – Bergen op Zoom

Pasquale Carfora                                                  Aroma – Italian Fine Dining Vaassen

Manuel Jansen & Lars Storteler                       Bronckhorster Proeflokaal – Steenderen

Demonstratie zoutbewuste bites:

Tim Golsteijn                                                        Restaurant Bougainville* Amsterdam

Omschrijving

ETN beschikt over 5 wedstrijdkeukens en 1 demo keuken. 5 Teams van smaakmakers (  chef en jonge gezel) gaan de strijd met elkaar aan onder het motto: “meer smaak, minder zout” . Zij gaan een drie gangen menu koken met maximaal 2 g. zout. Zij hebben daarbij de volledige vrijheid, het moet gewoon gruwelijk lekker zijn!

Chef & gezel kopen zelf ingrediënten in met waarde cheque die ter beschikking is gesteld door HANOS. Alle producten moeten op de wedstrijdvloer bereid worden ( dus geen MEP v.t.v.). De deelnemers worden van te voren bijgepraat door Nierstichting om chef en gezel goed te informeren over het “minder zout, meer smaak” verhaal. Doel is het publiek te tonen hoe er smaakvol gekookt kan worden met minder zout.

Tijdens de wedstrijd demonstreert Tim Golsteijn van Restaurant Bougainville de bereiding van zoutbewuste bites

In de Jury

Jury Voorzitter Adrian Zarzo* ( ambassadeur Nierstichting )

Hans van Triest, Kasteel Kerckebosch Zeist en bestuur Euro-Toques

Annemiek Dorgelo themamanager Gezonde Nieren Nierstichting

Annelies Pijper Hoofdredacteur Lekker 500

vertegenwoordiging opleidingen.

Prijs

Waardecheque van maar liefst E.500,00 te besteden bij HANOS.

Uitvoering

Chef Tim Golsteijn van Restaurant Bougainville maakt 4 zoutbewuste gerechtjes op het podium. De Euro-Toques Nederland Chefs kunnen deze proefgerechtjes in eigen demo-keuken naar recept van de chef produceren en verdelen onder het publiek.

De wedstrijdvloer is reeds ingericht met statafels en stoelen. ETN zorgt voor een tafel voor de jury. Chef Willem Nijland is al sinds jaar en dag wedstrijdleider en kan de chefs goed en rustig aansturen. Zoals gezegd kunnen de demo-gerechtjes opgepikt worden door de ETN chefs in de demo-keuken, zodat we het publiek mee kunnen laten proeven. Ook het uitserveren van deze gerechtjes verzorgen de maîtres van ETN.