De deelnemers van de Euro-Toques Nederland Young Chef Award zijn bekend

young chef award, eurotoques

ETN YOUNG CHEF AWARD powered by VHC BV

Woensdag 20 september 2023 13.30-17.00 uur zal op de Euro-Toques Nederland Wedstrijdvloer tijdens Gastvrij Rotterdam de Young Chef Award plaatsvinden. De deelnemers zijn jong getalenteerde chefs in de leeftijd t/m 31 jaar. Deze wedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Exclusive Business Partner VHC BV die o.a. de prijzen ter beschikking heeft gesteld.

Omschrijving Young Chef Award

DE Jaarlijkse wedstrijd voor jonge chefs in de leeftijd t/m 31 jaar die met elkaar de strijd aangaan op gebied van productkennis, technieken en creativiteit. Al in 1986 riep drie sterren chef Paul Bocuse koks op een dam te werpen tegen het gebruik van kunstmatige toevoegingen in voedsel. De chefs en restaurants die zich aansluiten bij de kernwaarden van Euro-Toques en werken volgens de Code van Eer mogen lid worden . In deze Code van Eer staat opgenomen dat de leden (H)eerlijke gerechten bereiden van natuurzuivere ingrediënten, bij voorkeur uit de streek en met de seizoenen in het kader van duurzaamheid. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door Euro-Toques Nederland en mede mogelijk gemaakt door Gastvrij Rotterdam.

Opdracht Young Chef Award

De opdracht is dat de jonge chefs reflecteren op tradities met respect voor het verleden en oog voor de toekomst. De gerechten dienen hedendaags in smaak en opmaak te zijn waarbij de ingrediënten herkenbaar blijven. Het verleden moet een inspiratie zijn voor creativiteit en innovatief denken. Je bereidt een 3 gangen diner ( voor-hoofd-na) van natuurzuivere ingrediënten uit jouw streek en aansluitend bij het seizoen. Je krijgt van de organisatie v.t.v. een opdracht uit “Escoffier” die je tijdens de bereiding moet uitvoeren. Alle gerechten moeten op de wedstrijdvloer gemaakt worden. I.v.m. de tijdsduur verzorgt Euro-Toques basisproducten als fonds, seizoensgroenten en kruiden ( van de voorraadtafel).

Prijs Young Chef Award

Een week stage bij een Euro-Toques Nederland Restaurant in overleg met een bedrag van E.500,00 zakgeld voor reis- en verblijfskosten aangeboden door VHC Jongens Nederland.

Finalisten Young Chef Award

In willekeurige volgorde:

  • Bart Eker – Kasteel Kerckebosch Zeist
  • Lars Storteler – Bronckhorster Proeflokaal Steenderen
  • Jurriaan Boon – restaurant Mario Neck
  • Nick Peters – restaurant Vesters Nijmegen
  • Manouk Wols – restaurant Dell’Arte Cadzand