Altijd duurzame en lokale producten bij het Bronckhorster Proeflokaal in Steenderen

bronckhorster proeflokaal, euro-toques nederland

bronckhorster proeflokaal, euro-toques nederlandDe Bruine kroeg verdwijnt helaas steeds meer uit het Nederlandse straatbeeld. Raymon Gammage en zijn team zijn daarom ook erg trots dat ze DE kroeg van Steenderen, het voormalige Café Heezen, nieuw leven in mogen blazen. Deze kroeg en voormalig worstenmakerij dateert uit het jaar 1836 en zit vol historie en verhalen. Om de authenticiteit van deze kroeg te behouden, is ervoor gekozen om de identeit van de pub intact te laten.

Focus op goede ingrediënten en uitgesproken smaken

bronckhorster proeflokaal, euro-toques nederland In het Bronckhorster Proeflokaal wordt de focus gelegd op goede ingrediënten en uitgesproken smaken. Bezoek de pub of het terras voor heerlijk pub food in combinatie met award-winnende bieren van Bronckhorster Brewing Company. Als gast mag je een heerlijk divers menu verwachten met de nadruk op lokale kwaliteitsproducten zoals brood van Bakkerij Brummens, Puur varkensvlees van boerderij De Goedgevulde en zelf van de Melkbrouwerij in Lettele. Op de kaart komen we bijvoorbeeld : Gerrit’s rookworst, Brömmelse jonge geitenkaas, Arns buffelmozarella en duurzaam gerookte meerval tegen.

Op de kaart

bronckhorster proeflokaal, euro-toques nederlandHet voorgerecht van Gyoza bestaat uit mooie deegpakketjes , ruim gevuld met Noordzee garnalen, pepers en kruiden, die eerst gestoomd en daarna krokant gebakken zijn. Daarbij fijn ingelegde koolrabi, een vers uitje en een romige kruidensaus.

De salade van buffelmozarella is van topkwaliteit. Een heerlijk mengsel van verschillende jonge blaadjes. Lekker met gezouten amandelen, een dressing van olijfolie, een goede frambozen azijn en friszure komkommer. De mozarella is gemaakt van melk van waterbuffels uit Zevenaar. En dat proef je zeker: de kaas is heel fijn van structuur.

bronckhorster proeflokaal, euro-toques nederlandAls hoofdgerecht in deze historische pub een waterbuffel burger. Het vlees heeft een intense smaak, is grof gemalen en perfect rosé gebakken. Het broodje met sesam is kort en krokant geroosterd. De uienchutney is van lekkere zoete uien bereid, wat knapperige bindsla eronder. Met huisgesneden frieten en baked beans een heerlijk maal.

De duurzaam gekweekte Hollandse meerval ligt in mootjes in groene currysaus met witte en groene asperges en huisgemaakte aardappelpuree. Het verschil blijf je proeven. Mooi stevig vlees, licht gerookt.

Het dessert van wilde perzik met witbier en triple schuim, muntijs, chocolade en macarons is een verleidelijke afsluiting van een smakelijk kroegbezoek.

bronckhorster proeflokaal, euro-toques nederlandEen bezoek aan het Bronckhorster Proeflokaal en terras

Op de kaart van Bronckhorster Proeflokaal smakelijke gerechten van goede pure ingrediënten. Chef Manuel Jansen, bekend van zijn restaurant De Limus in Nijmegen haalt zoveel mogelijk producten uit de streek en volgt altijd de seizoenen. Deze gerechten worden veelal in combinatie met de vele speciaalbieren van de kaart geserveerd en onderschrijven zijn vakmanschap en kennis van zaken. Naast Bronckhorster Brewing Company is nu ook Bronckhorster Proeflokaal aangesloten bij Euro-Toques Nederland.

Yolande Vesters, Euro-Toques Nederland, 30-03-2024

Fotografie Bart Berendsen