Aan tafel bij Fagel – Kaas / Paté Lekkernijen Bar

aan tafel bij fagel, euro-toques nederland

Pascale Fagel – Engelberts

aan tafel bij fagel, euro-toques nederlandPascale is een horecavrouw in hart en nieren. Als telg van de bekende Fagel familie heeft haar wieg letterlijk in het restaurant gestaan. Dat was 60 jaar geleden bij “Chez Francois”, de eerste bistro van Nederland. In de jaren 70 werd dat “Moustache”. Zo is Pascale besmet met alle facetten van de horeca. Immers: kinderen van een Fagel werken als vanzelfsprekend mee in het restaurant. Deze ultieme gezamenlijke passie van perfecte gastvrijheid, uitmuntend koken en doorzettingsvermogen leverde de Fagel familie in het verleden de eerste Michelin ster op in Nederland. Daar is de familie Fagel nog steeds trots op.

Bistro Le Couple

Van 2002 tot 2016 runde Pascale samen met haar man Alwin Bistro Le Couple in hartje Den Bosch. Samen koken, bedienen en serveren. Het was een heerlijke tijd. Toen zij in 2016 moesten stoppen vanwege Alwin’s gezondheid hebben zij nog 2 jaar kunnen genieten van het leven. In 2018 overleed Alwin.

aan tafel bij fagel, euro-toques nederlandKok en gastvrouw

Verdriet in combinatie met hard werken volgde. Uiteraard in de horeca in Den Bosch. Zo werkte Pascale de afgelopen jaren in de bediening of keuken bij Visch, Hotel Central, Sociëteit de Zwarte Arend, Gusto en Golfclub De Dommel.

Aan Tafel Bij Fagel

aan tafel bij fagel, euro-toques nederlandPascale liep al jaren met het idee om een bar te openen. Toen zij het perfecte pand vond in de Kolperstraat in het centrum van Den Bosch was het zover. “Aan Tafel Bij Fagel” was een feit. Hier serveert zij met haar team de heerlijkste kazen, zelfgemaakte patés en andere lekkernijen in combinatie met een goed glas wijn. Alle zelfgemaakte patés worden gemaakt volgens traditionele Fagel recepten. Op de kaart ook lekkernijen als Escargots Francois ( de allerlekkerste slakken van kwekerij Slow Escargots met een geurige knoflook/kruidenboter naar recept van vader Francois) of Fagels Knoflooksaus ( de enige echte aioli met brood)

Welkom bij Euro-Toques Nederland: ambacht, culinaire tradities, pure producten en (H)eerlijke gerechten!

Yolande Vesters, voorzitter ETN, 22-03-2024