Wedstrijd Het Glazen Kalf by VanDrie Group tijdens Gastvrij Rotterdam 19 september 2023

glazen kalf

Tijdens de 10e beurs Gastvrij Rotterdam Ahoy zal op dinsdag 19 september de wedstrijd Het Glazen Kalf by VanDrie Group plaatsvinden in de Euro-Toques Nederland wedstrijdarena. De wedstrijd is van 9.00 – 12.30 uur, de prijsuitreiking zal om 13.00 uur plaatsvinden.

Het Glazen Kalf is een jaarlijkse kookwedstrijd met kalfsvlees voor culinaire professionals georganiseerd door de VanDrie Group. Tijdens de beurs Gastvrij Rotterdam krijgen de deelnemers anderhalf uur de tijd om een hoofdgerecht met kalfsvlees met twee technieken voor vier personen te bereiden. De deelnemers mogen het kalfsvlees uit een kalfsvlees mysterie box kiezen die vlak voor de wedstrijd opengaat. Er moeten ten minste twee kalfsvleesproducten verwerkt worden in het hoofdgerecht.

De jury zal dit jaar bestaan uit: juryvoorzitter Huub Oudshoorn, chef-kok, bijgestaan door Edgar Buhrs, Franklin Mijnhijmer en Rianne Klein ( chef-koks en specialisten op het gebied van kalfsvlees), Kim Bagerman (eigenaar XQLUSIV) en Patricia van Krieken (Stichting Promotie Kalfsvlees).

Edwin Loos, chef kok, uitgever en eigenaar van Culinaire Saisonnier zal de wedstrijd presenteren.

De prijs bestaat uit het unieke beeld Glazen Kalf, een cheque voor kalfsvlees en een cheque voor een persoonlijke reportage in Culinaire Saisonnier.

Kandidaten kunnen zich nu opgeven d.m.v. mail cv en motivatie naar Patricia van Krieken, patricia@veal.nl